Emekli-Sen üyelerinden oturma eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2008 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Emekli-Sen üyeleri, sendikalarının kapatılmasını protesto etmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde oturma eylemi yaptılar.

Ulaştırma Bakanlığı önünde toplanan emekliler, "Emekli-Sen kapatılamaz", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganlarıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yürüdüler.

Gruptakiler, burada oturma eylemi başlatırken, Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen de sendikanın kapatılmasına karşı taleplerini iletmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem ile görüştü.

Kendilerinden, dernek olarak yollarına devam etmelerinin beklendiğini belirten Beysülen, derneklerin yardımlaşma üzerine kurulu mekanizmalar olduklarını, 8.5 milyon emekliyi temsil ettiklerini ve sendikalaşma hakkının kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

Beysülen, sendika kurmanın ve üye olmanın, temel hak ve özgürlüklere ilişkin uluslararası sözleşmelerde teminat altına alındığını belirterek, iç hukuk yollarının tükenmesi halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracaklarını bildirdi.

Emekli-Sen üyeleri, Beysülen'in açıklamasının sonra bir süre daha sürdürdükleri oturma eylemini sona erdirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber