Doktorun ağlatan vasiyeti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Mart 2008 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ruh sağlığı bozuk olan bir hastası tarafından öldürülen doktorun tesadüfen bulunan vasiyeti, Sağlık Bakanı Recep Akdağ dahil okuyan herkesi ağlattı. Akdağ doktorun vasiyetini kurumsallaştıracak...

GİRESUN'DA geçtiğimiz aylarda ruh sağlığı bozuk olan bir hastası tarafından öldürülen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Ali Menekşe'nin (51) vasiyetnamesi, evraklarını toplayan ailesi tarafından tesadüfen bulundu. Eşi Zeynep ile biri tıp fakültesinde diğeri ortaokulda okuyan oğulları Furkan ve Fatih'e ?ihtiyaç sahiplerini gözetin' diye vasiyet bırakan Menekşe, varislerinden kazancının yüzde 20'sini koyduğu ?hayır zarfı'nın devam ettirilmesini istedi. Menekşe'nin kaderini önceden gören vasiyeti aileyi yeniden yasa boğdu. Menekşe vasiyetinde, ?Kazancınız iyiyse bu hayır zarfı devam etsin. Ben kazandığımın yüzde 20'sini koyuyordum. Siz de durumunuza göre ihtiyaç sahiplerini gözetin. Bugün varsak yarın yokuz. Ölümün ne zaman geleceği belli değil' dedi.

?BANA SORAMAYACAKSINIZ'

MENEKŞE vasiyetine şöyle devam etti: ?Ne verirsen elinle o da gider seninle. Allah ahiretimizi hayırlı etsin. Zarftaki alacaklar (verilen borçlar) karşılıksız (hayır) olarak verişmiştir. Çok büyük zaruret olmadıkça istenmeyecektir. Karşı tarafın durumu iyi olursa kendi rızasıyla öderse alınan iadeler gene ihtiyaç sahiplerine karşılıksız verilmesi önemle rica olunur. Ama ihtiyacınız olursa, yeniden durum değerlendirilmesi hakkı size kalır. Çünkü artık bana soramayacaksınız.'

?İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ GÖZETİN'

VASİYETİNDE çocuklarına nasihat da veren Menekşe, ?Bahtınız açık, yüzünüz aydınlık olsun. Rabbim sizleri her türlü kötülüklerden korusun, ihlaslı hayatın gerçek anlamını idrak eden, ahiret yolculuğuna hazırlanmayı gaye edinen kullardan eylesin. Akrabayı ve yoksul ihtiyaç sahiplerini gözetin' dedi. Menekşe vasiyetini, ?Üzülmeyiniz ve mahzun olmayınız. Allah'a güveniniz.Yarın elbet bizimdir. Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir' diyerek bitirdi. Menekşe'nin ailesi vasiyetnameyi bulduktan sonra Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile temasa geçti.

BAKAN GÖZYAŞI DÖKTÜ

BAKAN Akdağ, meslektaşının vasiyetnamesi okuyunca gözyaşlarını tutamadı. Akdağ, aileyi Başbakan Erdoğan'la tanıştırmak üzere Ankara'ya davet etti. Tanışma programı, AK Parti hakkındaki kapatma davasının açılması ve Erdoğan'ın yoğun programı nedeniyle gerçekleşemedi. Akdağ, Doktor Ali Menekşe'nin ?Hayır zarfı devam etsin' şeklindeki vasiyetini kurumsallaştırarak sürdürmeyi hedefliyor.

HACER BAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber