İş ilanlarına başvuran adayların kimlikleri ile bankada hesap açtılar

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Mart 2008 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlanla 100 milyon $ vurgun

Emniyet güçleri, gazeteye verdikleri iş ilanına başvuran kişilerin kimlik bilgileri kullanarak bankalardan para çeken bir çeteye yönelik 18 ilde operasyon düzenledi. Bu sayede 100 milyon dolar vurgun yapan 60 kişi gözaltına alındı

KONYA ve İstanbul Emniyeti'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah Konya, İstanbul, Diyarbakır, Adana, Antalya, Muğla, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Ankara'nın içinde bulunduğu 18 ilde dolandırıcılık şebekesine yönelik operasyon düzenledi. 10 ay süren teknik takip sonucunda gazetelere verdikleri iş ilanları sayesinde kendilerine başvuruda bulunan kişilerin kimlik bilgilerini alarak bankalarda hesap açtırdıkları, bu isimleri kullanarak 50'nin üzerinde mobilya, çelik kapı, beyaz eşya gibi alanlarda şirketler kurdukları belirlenen 60 kişi gözaltına alındı.

4 BİN OLAYA KARIŞTILAR

BANKALARDA açtırdıkları hesapları kullanarak çok sayıda çek aldıkları ve bu çekleri dağıtarak insanları dolandırdıktan sonra bir gecede bulundukları şehirden ayrıldıkları belirlenen şebeke üyelerinin bu yöntemle 100 milyon dolar vurgun yaptığı tespit edildi. 7 bin adet çek ile 4 bin ayrı dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri belirlenen zanlıların, silahlı yaralama ve haraç alma olaylarına da karıştıkları öne sürüldü.

100 MAĞDUR HAPİSTE

10 milyon dolar mal varlığı olduğu öne sürülen çete lideri Mert Ali A.'nın, işlerini İstanbul'da tuttuğu lüks villadan takip ettiği ortaya çıktı. Villanın etrafına özel güvenlik görevlileri yerleştiren çete liderinin, gözdağı vermek istediği kişileri bu villada korkuttuğu hatta bazılarını da vurdurduğu iddia edildi. Öte yandan iş bulma umuduyla, çetenin verdiği ilanlara başvuran yaklaşık 100 kişinin suçsuz yere cezaevine girdiği 140 ayrı çekten dolayı dava açıldığı belirlendi.

ÖZKAN TAMİRAK / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber