İlköğretimde çalışan teknik öğretmenlere yapılan haksızlık

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mart 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben 2005 Şubat Atama döneminde Bilgisayar Öğretmeni olarak Van İli Merkez de bir İlköğretim Okuluna atandım.

Mezuniyetim ... Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümü Elektronik Öğretmenliği mezunuyum.

Bakanlık atamasına göre askerlik hariç 31 Temmuz itibari ile 2 yıl 5 aydır ... İlköğretim Okulunda görev yapmaktayım.

Bakanlığımızın yeni uygulaması olan Meslek Liselerindeki değişim sonucu Meslek Liselerinde Bilgisayar diye bir alan kalmadığı ve bunun ismini Bilişim Teknolojileri olması sebebiyle ben buralara tayin isteyemiyorum.

Aynı Bölümden aynı sınıftan mezun olduğum arkadaşlarım Meslek Lisesi Bilişim Teknolojilerinde görev yaparken ben mağdur ediliyorum. Orada çalışan arkadaşlarımın alanları otomatik olarak Bilişim Teknolojileri yapılmışken ben İlkokulda görev yaptığım için alanım değiştirilmemiştir. Bundan iki gün önce il içi tayin listemde Meslek Liseleri görünürken ve ben tayin başvurumu yapmışken bir gün sonra bakanlık tarafından tayin isteğim red edilip yeniden tayin istenmem söylenmiş ve listemden meslek liseleri çıkartılmıştır.

2008 il içi yönetmeliğinde bununla alakalı bir bilgi olmamasına rağmen tayin dönemi açıldıktan sonra böyle bir uygulamaya gidilmiştir. Personel Müdürlüğü tarafından şahsıma yapılan açıklama ise alan değişikliği yapmamız konusu olmuştur. Ben aynı zamanda bu yıl il dışı tayin isteyeceğim alan değişikliği ise haziran ayında yani il dışı atamalar belli olduktan sonra burada da sorun olacağı kanaatindeyim.

Her şey bir yana meslek liselerinde görev yapan arkadaşlarımın alanları otomatik olarak değiştirilirken aynı bölümde aynı sınıftan mezun olan benim gibi bir sürü arkadaşımın alanları değiştirilmemiştir. Bizlerinde alanlarının değiştirilmesi yada daha önce Matematik ve Sosyal Bilgiler alanında yapıldığı gibi isteyen arkadaşların alanlarının dilekçe ile değiştirilip görev yerlerinin değiştirilmesi gerekmektedir.

Aksi takdirde İl Dışı tayinlerde de aynı durum söz konusu olacak ve yine mağdur edileceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber