Üst geçitteki ihmal faciasına sağlık skandalı eklendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Mart 2008 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da yapımı devam eden üstgeçitte oynarken karayoluna düşen ve üzerinden otomobil geçen 7 yaşındaki Remzi Urtraner, hayatını kaybetti. Acılı aile çocuklarının solunum cihazı bulunmadığı için Adana'dan Mersin'e sevki sırasında hayatını kaybettiğini öne sürdü.

D-400 Karayolu'nun Sinanpaşa Mahallesi'nden geçen inşaatı süren üst geçitte önceki akşam oynarken dengesini kaybedip yere düşen 7 yaşındaki Remzi Urtraner'in tedavi gördüğü Adana Devlet Hastanesi'nden Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevki sırasında hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Hayatını kaybeden çocuk otopsi için Adana Adli Tıp Kurum Morgu'na gönderildi. Remzinin ölümünde hastane ihmali olduğunu söyleyen dedesi Remzi Hızavcılar, "Çocuğumuzu dün sabah saatlerinde hastanede solunum cihazı bulunmadığı için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedeceklerini söylediler. Saat 11.30 sıralarında sevk işlemi tamamlandı. Ama saat 17.00'ye kadar hastanede ambulans beklemek zorunda kaldı. Daha sonra ambulans tahsis edildi ve Mersin'e gittik. Oradaki hastane bize 'Sizi neden buraya gönderdiler bizim haberimiz yok. Çünkü solunum cihazı sıkıntısı çekiyoruz biz hastalarımızı Adana'ya gönderirken neden sizi buraya gönderdiler' diye tepki gösterdi. Bizimle tartıştıktan sonra hastamızı kabul ettiler ve ardından bize 'Bu çocuk zaten ölmüş' dediler" diye konuştu.

REANİMASYON ÜNİTESİ ÇİLESİ

Adana Devlet Hastanesi yetkilileri ise, çocuğun kazadan sonra geldiğinde yaşam fonksiyonlarının durduğunu bu nedenle 'reanimasyon' (canlandırma) ünitesinde tedavi altına alınması gerektiğini fakat kendilerinde bu ünitenin olmadığını söyledi. Buna rağmen çocuğu kabul edip 'reanimasyon' ünitesi olan Başkent Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'yle irtibate geçtiklerini ancak bu hastanelerde yer olmadığı için kendi imkanlarıyla hastayı hayatta tutmaya çalıştıklarını belirtti. Adana Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde 20 saat manuel olarak solunumu sağlanan çocuğun durumunun giderek ağırlaşması üzerine çevre illerdeki reanimasyon ünitesi olan hastanelerin soruşturulduğunu ardından Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber