1 milyon kişiye ECDL sertifikası

Haber Giriş : 06 Ekim 2004 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en büyük e-öğrenim projesi, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından hayata geçiriliyor. Projeyle 1 milyonu aşkın kişiye ECDL sertifikası verilecek.

Türkiye'nin en büyük e-öğrenim projesi, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından hayata geçirilecek. Projeyle, Türkiye'de 1 milyonu aşkın kişi bilgisayar okur-yazarlığı sertifikası alacak.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde dün başlayan 21. Ulusal Bilişim Kurultayı'nın ikinci gününde Anadolu Üniversitesi ve TBD arasında ECDL protokolü imzalandı. AÜ Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç ve TBD Başkanı Aktepe ortak basın toplantısı düzenleyerek, projeyi tanıttı.

Avrupa'da ve dünyanın birçok ülkesinde geçerli olan ECDL sertifikasından Anadolu Üniversitesi'nin akademik ve idari personelinin yanı sıra 1 milyonu aşan örgün eğitim ve açık öğretim öğrencisi de yararlanacak.

Merkezi İrlanda'da bulunan ECDL Foundation tarafından onaylanan ve çevrim-içi içeriği ile internet üzerinden Türkçe, Almanca ve İngilizce olarak verilecek eğitimin ardından yapılacak sınavla bilgisayar okur-yazarlık sertifikası alınabilecek.

Dünyada 135 ülkede uygulanan ve kişilerin bilgisayar yetkinliklerini tarafsız ve güvenilir biçimde ölçen ECDL sertifika sistemi, kişinin temel bilgi teknolojileri kavramına sahip olduğunu, bilgisayar ve genel bilgisayar programlarını verimli şekilde kullanabildiğini gösteren bir sertifika sistemi. ECDL çoğu AB üyesi ülkelerde, çokuluslu birçok firma ve kamu sektörü tarafından standart olarak benimsenmiş durumda.

Eurobarometer'in yaptığı araştırmaya göre, Avrupa nüfusunun yüzde 1'i ECDL sahibi olabilmek için sisteme katılmış durumda. ECDL sınavları 14 ilde, 43 yetkili test merkezinde gerçekleştirilecek.

TBD Başkanı Aktepe, ECDL sertifikasının Türkiye'nin bilişim toplumuna attığı adımın öncüsü olacağını belirterek, projenin bilişim teknolojilerini yaymak ve bilgisayar okur-yazarlığını artırmak konusunda önem arz ettiğini söyledi. AÜ Rektörü Prof. Dr. Ataç ise bilgisayar okur-yazarlığı konusunda belgelendirmeyi sağlayacak sertifika ile e-öğrenim alanında Türkiye'nin en önemli sınav merkezi olacağını kaydetti.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber