5 yılda 2 bin imam kurum değiştirdi

Haber Giriş : 21 Mart 2008 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

-Son 5 yılda 2 bin imam kurum değiştirdi. Diyanet'ten ayrılan personelin büyük çoğunluğu ilahiyat fakültesi mezunu olduğu için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na geçti.

-Son 5 yılda 2 bin Diyanet İşleri Başkanlığı personeli kurum değiştirdi. Diyanet'ten ayrılan personelin büyük çoğunluğu ilahiyat fakültesi mezunu olduğu için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na geçti.

Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in soru önergesini, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bilgi notuyla yanıtladı. CHP'li Ersin önergesinde ?son 5 yılda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın izni olmadan faaliyete geçen kaç camı ve mescit olduğunu, yine son 5 yıllık dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan diğer resmi ve özerk kurumlara kaç kişinin geçtiğini? sordu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen yanıtta ise son 5 yılda Başkanlığı'n izni olmadan açılmış cami ve mescit bulunmadığı kaydedildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yanıtına göre son 5 yılda 2 bin 9 personel başka kurumlara geçiş yaptı. Bunlardan 886'sı ilahiyat fakültesi mezunu olduğu ve pedagojik formasyon eğitimi aldığı için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na, 758'i hukuk, siyasal, mimarlık, mühendislik, ziraat, veterinerlik, iktisat, işletme, meslek teknik yüksek okulu mezunu olduğu ve Diyanet İşleri Başkanlığında terfi imkanı bulamadıkları için meslekleriyle ilgili bir başka göreve, 206'sı imam hatiplik göreve yapamayacakları sağlık kurulu raporuyla tespit edildiği için başka kurumlara atandı. Yine Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli 139 değişik unvanlı personel üst görevlere, 20'si de mahkeme kararıyla muvafakat almaları sebebiyle başka görevlere atandı. Son 5 yılda Diyanet İşleri'nden ayrılan 80 kişi de belediyelere geçiş yaptı.

CHP'li Ersin'in soru önergesine verilen yanıtta, görevlisi bulunmayan cami ve mescitlere ihtiyaç durumuna göre zaman zaman imam hatiplik yeterlik belgesi bulunan kişiler arasından müftülüklerce fahri görevlendirmelerin yapıldığı da bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber