Araç sahipleri dikkat! Yüzde 60 zam yolda

Yeni yılla bereaber, mal ve hizmetlerde gerçekleşen fiyat güncellemesi sonrası zamlar yansımaya başladı. Son olarak milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar, UKOME tarafından gerçekleştirilen son toplantıda alındı. Bu kapsamda yediemine çekilen araçlardan alınan otopark ev çekici ücreti artık güncellenmiş şekilde cebe daha yansıyacak. Fiyat düzenlemesiyle ilgili düzenleme teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2023 08:29, Son Güncelleme : 28 Ocak 2023 08:33
Araç sahipleri dikkat! Yüzde 60 zam yolda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ocak ayı toplantısından zam kararı çıktı. Park yasağının olduğu yere araçlarını park eden vatandaşlar artık iki defa düşünmek zorunda kalacak...

ÇEKME ÜCRETİNE YÜZDE 60 ZAM GELDİ

UKOME toplantısında, yediemin otoparklarına çekilerek muhafaza altına alınan araçların günlük otopark ve çekici ücretlerinin yeniden düzenlenmesine yönelik teklif de gündeme alındı.

Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğü,son belirlenen ücret tarifesiyle çekici gider maliyetlerini karşılayamamasından dolayı zarar ettiğini belirterek 2023 yılı için ücret artışı talep etti. Teklif oy birliği ile kabul edildi.

ÖZEL TAŞIMA ÜCRETİ 250'DEN 400 LİRAYA YÜKSELDİ

Alınan kararla, park yasağı halinde çekme ücreti ve park yasağı dışında 5 kilometreye kadar özel taşıma ücreti 250 liradan, yüzde 60 zamla 400 liraya çıktı. Kilometre başına 12 lira olan ücret de yüzde 25 zamla 15 liraya yükseldi.

OTOPARK ÜCRETLERİ

Yediemin otoparklarında ücretlerin son hali ise şöyle:

Motorlu bisiklet günlük ücreti 6,50 liradan 10 liraya, motosikletler için 13 lira olan ücret 20 liraya, otomobiller için 30 lira olan ücret 40 liraya, kamyonet, minibüs, arazi taşıtı için 32 lira olan ücret 50 liraya; kamyon, otobüs, TIR, iş makinesi için 52 lira olan ücret 75 liraya, iş makineleri, römorklar için 78 lira olan ücret ise 100 liraya çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber