Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 21 Mart 2008 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balkanlar'dan gelen bu yağışlı sistemler, önümüzdeki hafta da arka arkaya gelmeye devam edecek. Lodos 4-5 gün boyunca ülkenin büyük bölümünde kuvvetli eserek, günlük yaşamı olumsuz etkileyecek.

- İstanbul ve Bursa'da geceden beri şiddetli yağan yağmur, akşama doğru zayıflayacak. Hava yine soğuk, hafta sonu ise açıyor ve ısınacak, ama yarın lodos sert esecek. Ankara'da sağanak yağışlı ve rüzgarlı bir hava var, pazar günü ise güneş görülecek ve sıcaklık 23 dereceye yükselecek. İzmir'de yağmur aralıklı olarak devam ediyor, yarın hava açıyor ancak rüzgarlı olacak. Adana'da bulutlanma artsa da, önemli bir yağış görülmeyecek. Bugün İstanbul 11, Ankara 14, İzmir 18, Bursa 10, Adana 23 derece.

Marmara Bölgesi'nde özellikle İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa arasında yağmur kuvvetli, su baskınlarına karşı tedbirli olunmalı. Yağış akşama doğru zayıflayacak. Bugün hava soğuk ama hafta sonu sıcaklık hızla artacak, hava da açıyor. Sadece yarın gece hafif bir yağmur olabilir. Pazar günü sıcaklık 20 dereceyi aşacak. Bugün Edirne 11, Çanakkale 13, Sakarya 12 derece.

İç Anadolu sağanak yağmur var. Lodos Ankara'dan itibaren Sivas, Konya ve Kayseri'ye kadar çok kuvvetli esiyor. Hem soba zehirlenmesi, hem de şiddetli rüzgarın oluşturabileceği zorluklara karşı tedbirli olunmalı. Hafta sonu sıcaklık 25 dereceye çıkacak, ancak lodos yine çok sert esecek. Bugün Konya 15, Eskişehir 14, Sivas 16 derece.

Ege'de İzmir'den itibaren, Kütahya ve Muğla'ya kadar bölgenin genelinde geceden beri aralıklı sağanak yağmur var. Hava fazla soğumuyor. Hafta sonu yağış kesilecek, ancak yarın gece ve pazar günü, İzmir'den Bodrum'a kadar çok kuvvetli esecek rüzgar, yaşamı zorlaştırabilir. Bugün Denizli 19, Kütahya 14, Muğla 17 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu yağışlardan en az etkilenecek bölge. Sadece Burdur-Isparta arasında yağmur daha fazla görülebilir, diğer yerlerde bulutlanma artıyor ve yağmur çok hafif. Sıcaklık hafta sonu daha da yükselecek. Bugün ve pazar günü Akdeniz'de lodos sert eserek, nem oranını artıracak. Bugün Antalya 22, Diyarbakır 20 derece.

Doğu Anadolu'nun özellikle kuzeyinde Erzincan-Erzurum arasında yağmur geçişleri olacak, sıcaklık ise yüksek. Hafta sonu sıcaklık çok daha fazla yükseleceğinden, kar erimelerine bağlı oluşacak taşkınlara karşı tedbirli olunmalı. Bugün Erzurum 8, Malatya 21, Van 11 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde Zonguldak, Bartın, Düzce, Kastamonu arasında yağmur çok daha şiddetli yağıyor, su baskınlarına karşı tedbirli olunmalı. Yağış bu kesimde de akşama doğru zayıflayacak. Ordu, Trabzon, Artvin arasında ise lodos çok sert eserken, bu bölgede de yağmur var. Hafta sonu yağışlar ara verecek ve Sıcaklık yeniden 20 derece ve üzerine çıkacak. Bugün Trabzon 19, Bolu 9, Samsun 16 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber