Doktar tartıştığı hastasını hastaneden attı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2008 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir kavgada bacağından silahla yaralanan 26 yaşındaki genç, ameliyat olduğu Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir doktorla tartışınca hastaneden kovulduğunu iddia etti.

Tedavi gördüğü hastanenin klinik şefi Doç. Dr. Hasan Sunar ise, hastanın hemşire ve doktoruna hakaret ettiğini ve tartışma yaşandığını ancak hastaneden kovma gibi bir durumun meydana gelmediğini belirtti.

Gebze Dilovası'nda ikamet eden 26 yaşındaki Melih Yaşar, 2 hafta önce, bir kavgada silahla bacağından yaralandı. Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak burada ameliyat olan Yaşar, sakat kalma riskinin kendisine bildirilmesi üzerine psiikolojik olarak etkilenerek hastaneden kendi isteğiyle ayrıldı. İddiaya göre, ailesinin ve gittiği başka hastanelerdeki doktorların isteğiyle ameliyat olduğu hastaneye tekrar dönen Yaşar burada yeniden yatırak tedaviye alındı.

Melih Yaşar'ın tedavisi sürerken tartıştığı bir doktorun kendisini hastaneden kovduğunu idida etti. Yaşar şunları söyledi: "Silahlı kavgada yaralandım. Bu hastanede ameliyat edildim. Bir doktor sakat kalma ihitimalinin olduğını söyleyince psikolojim bozuldu. Babama beni götürmesini söyledim. Hastaneden kendi isteğimle ayrıldım ancak özel hastanelerde gittiğim doktorlar tedavimin ameliyat olduğum hastanede sürmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine tekrar buraya geldik. Beni tedavi eden doktor, 'Seni burda istemiyoruz. Başka yere git.' dedi. Sinirlendim, yastık attım. Doktor benim üzerime yürüdü. Amcam doktoru tuttu. Daha sonra güvenlik görevlileri beni zorla dışarı çıkardı. İğne bile yapmadılar bana."

Klinik Şefi Doç.Dr. Hasan Sunar da yaptığı açıklamada Melih Yaşar'ın hastanede huzursuzluk çıkardığını ancak kovma gibi bir durumun olmadığını dile getirdi. Sunar şöyle konuştu: "Hasta gece saatlerinde nöbetçi hemşireye küfür ve hakeret etmiş. Geç saatlerde yaşanan tartışma sonrası doktora bilgi verilmiş. Odaya gelen doktor Yaşar'ın kontrollerini yapmış. Doktor çıkarken hasta arkasından küfür ve hakeret içeren sözler sarfetmiş. Yaşanan tartışma sonrası doktor güvenlik görevlilerini çağırmış. Hasta uyarılmış. Aksi halde hastaneden taburcu edileceği belirtilmiş. Tedavi uyumsuzluğu, personele hakaret ve diğer hastaları rahatsız etme durumları ile karşılaşıldığı için uyarılmış. Dışarı çıkarılma diye bir durum olmamış. Yatışı olan hasta dışarı çıkarılmaz zaten. Ortada kırıcı bir tartışma yaşanmış. Gündüzkü tavrıyla akşamki tavrı çok farklı olan bir hasta. Uyuşturucu kullananlarda bu ruh hali görülür. Bu hastada da benzer bir durumun olduğu kanaatindeyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber