Bursa'da 15 polis, 4 asker tutuklandı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Mart 2008 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa'da gerçekleştirilen ?Yaprak Dökümü 16? adlı rüşvet operasyonunda gözaltına alınan bir başkomiser, 14 polis memuru, bir astsubay ve üç uzman çavuş tutuklandı. Sorgusu süren 28 zanlının da adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görev yapan bazı polis memurları ile Nilüfer ve Mustafakemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlıklarında görev yapan astsubay ve uzman çavuşların, Bursa - İzmir karayolunda yük taşıyan yüksek tonajlı araçlardan rüşvet aldıkları ihbarıyla 19 Mart çarşamba günü başlatılan operasyon sürüyor.

Görevlilerin 2 milyon YTL rüşvet karşılığında devleti 40 milyon YTL zarara uğrattıkları saptandı. Jandarma Alay Komutanlığı, astsubay Halil Karasu, uzman çavuş Seçkin Ayva, Dinçer Okay Ulu ile uzman çavuş Hasan Ali Şahin hakkında işlem başlattı.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Bursa-İzmir Karayolu'nda sevkıyat yapan çok sayıda kamyon sürücüsü ve nakliyat firması sahibinden rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlılardan 1 başkomiser, 14 polis memuru ve 2 astsubay ve 2 uzman çavuş tutuklandı. Rüşvet verdiği iddia edilen nakliyatçılar ve kamyon sürücüleri ile nakliyatçılarla polisin arabuluculuğunu yapan bazı zanlıların kendilerine kolaylık sağlayan görevlilere rüşvet verdiklerini, evlerinin elektrik, su, telefon ve doğalgaz faturalarını ödediklerini, araçlarına benzin aldıklarını söyledikleri iddia edildi. Kesilmeyen cezaların işleme girmemesi yüzünden devletin 35-40 bin YTL zarar ettiği belirtilirken, rüşvetin toplam miktarının 2 milyon YTL'yi bulabileceği öne sürüldü. Tutuklananlar arasında bulunan Başkomiser Dursun Alagöz'ün Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, yüksek tonajlı araçlara en fazla ceza kesen polis olarak ikinci sırada yer aldığı iddia edildi. Öte yandan Karacabey'de düzenlenen operasyon kapsamında rüşvet verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 28 kişi sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber