22 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 22 Mart 2008 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-ERGENEKON SORUŞTURMASI SÜRÜYOR?

-Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun sorgularına bugün başlanması bekleniyor.

-Gözaltında 24 saati dolduran Selçuk, Perinçek ve Alemdaroğlu, avukatlarıyla görüşecek.

-Basın meslek örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarının gözaltılara ilişkin protestoları sürüyor.

-Gözaltılarla ilgili gelişmeler izleniyor.

-ERDOĞAN GAZİANTEP'TE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gaziantep İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuşuyor. (Saat:12.00)

-Erdoğan, toplu açılış ve TOKİ anahtar teslim törenine ve ardından Gaziantep Ticaret Odası'nın düzenlediği yemekli toplantıya katılıyor. (Saat:13.30/15.00)

-Erdoğan, 1. Uluslararası Yardımseverler Kongresi'nin gala yemeğinde konuşma yapıyor. (Saat:19.00)

-GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sakarya Valisi Hüseyin Atak ve Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:15.30/16.45)

-BAYKAL, AŞIK VEYSEL ANMASINDA

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Aşık Veysel Kültür Derneği'nin dostluk ve dayanışma yemeğine katılıyor. (Saat:19.30)

-ANKARA 2. KİTAP FUARI AÇILIYOR

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara 2. Kitap Fuarı'nın açılış törenine katılıyor. (Saat:13.00)

-TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN ÖĞRETMEN RAPORU

-Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye genelinde, öğretmenlerin sosyal durumlarıyla ilgili yapılan anket çalışmasının sonuçlarını açıklıyor. (Saat:11.00)

-BM'NİN 2008 ULUSAL İNSANİ GELİŞME RAPORU AÇIKLANIYOR

-Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Türkiye için hazırlanan 2008 Ulusal İnsani Gelişme Raporu'nu, düzenlenen toplantıyla açıklıyor. Toplantıya, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilcisi Mahmood Ayub katılıyor. (Saat:14.00)

-MEB'DE DİN BASKISINI ORTAYA ÇIKARAN ÖĞRETMENE "SÜRGÜN"

-Alevi oldukları için baskı gören ve okullarından ayrılmak zorunda kalan 4 kız öğrenci hakkında gazetecilere bilgi veren öğretmenin görev yeri değiştirildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?sürgün? gibi değişikliği doğruladı.

-Çelik, öğretmen hakkında; ?Gazeteci ile birlikte okuldan ve pansiyondan ayrılan öğrencilerin köyüne gittiği ve gazeteciye bilgi vererek medyada yer alan iddialarda katkısının bulunduğu? gerekçesiyle disiplin yönünden ?kınama? cezası ve idari yönden ?görev yerinin değiştirilmesine? karar verildiğini belirtti. Çelik uygulamayı, ?bütün vatandaşları kucaklayıcı bir yönetim anlayışı? diyerek savundu.

-NATO'DA "EN BÜYÜK ZİRVE"

-NATO, 2-4 Nisan'da Bükreş'te, tarihinin en büyük zirvesini gerçekleştirecek. 24 devlet başkanı, 26 hükümet başkanı ile 87 bakanın katılacağı zirvede Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek.

-OYAK'TAN 2 MİLYAR YTL'LİK FON BELGESİ İHRACI

-Oyak Emeklilik A.Ş Büyüme Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu, 2 milyar YTL'lik katılma belgesi ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 197.6 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Hazine'nin gelecek hafta yapacağı 197.6 milyon dolarlık ödemeyle birlikte yılbaşından bu yana toplam dış borç servisi 5 milyar 894.5 milyon dolara ulaşacak.

-AYAKTA TEDAVİDE YABANCI SERMAYE TARTIŞMASI

-Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Derneği (AYSAD), 15 Şubat'ta yürürlüğe giren Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği'nde özel dal merkezleri ve tıp merkezleri için pek çok zorlayıcı koşulun yer aldığı belirtti. AYSAD Başkanı Kürşad Özdemir, ?Acaba tüm bu koşullardan Diyaliz Merkezleri yüzde 80 yabancı sermayenin elinde olduğu için mi muaf tutuldu?? diye sordu.

-AYSAD Başkanı Özdemir, 227 tıp ve dal merkezinin 6 Kasım'dan beri ruhsat için beklediğini söyleyerek ?Bu insanların ayda 70 ile 100 bin YTL arasında giderleri var. İntiharı bile düşünen doktorlar bulunuyor? dedi.

-UM:AG SEMİNERLERİ NİSAN DÖNEMİNİ AÇIYOR

-Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, her geçen gün güçlendirdiği eğitici kadrosuyla, Nisan dönemi çalışmalarına başlıyor. Yazma, Felsefe ve Sinema alanlarında düzenlenen um:ag Seminerleri'nin 14'üncü dönem üçüncü grup çalışmaları, 7 Nisan 2008'de başlıyor.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber