Yazıcıoğlu: Kimse hukuk dışına çıkamaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2008 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazıcıoğlu, ''Hukuk Devletinde kimse hukuka rağmen hukuk dışı organizasyonlara girişemez. Bu tarz hukuk dışı yapılanmalar söz konusu olduğunda buna müdahale edecek olan yine hukuk sistemidir'' dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Fatih'te, ''BBP İstanbul İl Başkanlığı Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kavgalı ve gerilimli çok uzun yıllar yaşadığını söyledi. Karışıklıkların bedelini sonraki nesillerin ödediğini anlatan Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Son zamanlarda adeta karşılıklı kılıçlar bileylenerek daha fazla hangimiz vururuz gayreti içine girildiği anlaşılıyor. Çok kısa bir süre önce bir siyasi partinin kapatılmasına yönelik başvuruyu demokrasi ve hukuk açısından değerlendirdiğim gibi, yapılan bir operasyonun şeklini de yine hukuk açısından ve demokrasi açısından değerlendiriyorum. Şiddete bulaşmamış, doğrudan şiddetin odağı olmamış bir partinin kapatılmasına karşıyım.''

Türkiye'nin son zamanlarda çok fazla gerildiğini belirten Yazıcıoğlu, her kesimin sağduyulu davranması gerektiğini söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti'nin kapatılmasına yönelik iddianamenin ve Ergenekon soruşturmasının, basında çok fazla ''haber ve görüntü kirliliği oluşturduğunu'' ifade ederek, ''hukuk ve siyasetin birbirine baskı yapar duruma geldiği bir kargaşa yaşandığı'' görüşünü dile getirdi.

Yazıcıoğlu, hukuk devletinde kimsenin kurallara aykırı davranamayacağını belirterek, şöyle konuştu:

''Kimse hukuka rağmen hukuk dışı organizasyonlara girişemez. Bu tarz hukuk dışı yapılanmalar söz konusu olduğunda buna müdahale edecek olan yine hukuk sistemidir. Hukuk kuralları herkese ve hepimize lazımdır. Hukuk, ideolojinin emrine girerse, sonra hukuka giden bütün yollar siyasi çekişmenin kuralları içerisinde oluşturulursa, hukuk kaybolursa, o zaman kargaşa çıkar, kaos çıkar. Bundan hep beraber zarar görürüz''

-''ERGENEKON SORUŞTURMASI''NDAKİ GÖZALTILAR-

Yazıcıoğlu, basın mensuplarının, ''Ergenekon soruşturması''na ilişkin görüşlerine sorması üzerine de, ''Herhangi bir iddiayla karşı karşıya kaldığında, gece yarısı evinin basılarak, yeri belli, çağrıldığında gelebilecek insanların evlerini kuşatarak gözaltına alınma şeklini doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum'' dedi.

İktidarı, muhalefeti ve her kesimi ''sağduyulu davranmaya'' çağıran Yazıcıoğlu, herkesin sorunların çözümüne sabırla katkıda bulunmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber