Çocuklarınızı bilgisayardan önce kitapla tanıştırın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2008 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Sina Akşin, anne ve babaların çocuklarına bilgisayar almadan önce kitap almalarını önerdi.

Yeni nesil çocuklara aşırı teknolojik yükleme yapıldığını ifade eden Akşin, 7-14 yaş arası çocukların adeta bilgisayar maymunu haline getirildiğini söyledi. Küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanmaya çocukların ileride topluma adapte olmada zorluk çektiğini belirten Sina Akşin, çocuğun ilk öğretmeninin de anne ve babası olduğunu ifade etti.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Ilıca beldesine düzenlenen bir panelde konuşan Akşin, Ilıca Mehmet Karamancı İlköğretim Okulu öğrencileri ile sohbet etti. 'Kısa Türkiye Tarihi' adlı kitabını da tanıtan Akşin, evde anne, babaların okulda öğretmenlerin çocuklara bilgisayardan önce kitapla tanıştırması gerektiğini vurguladı. Akşin, küçük yaşta kitap sevgisi ile büyüyen çocukların kendine özgüven ve kendini daha rahat ifade edebildiğini belirtti. Akşin, "Günümüzde çocuklar kitapla tanışmadan önce bilgisayarla tanıştırılıyor. Bu yanlış düşünce. Bir çocuğun ruh dünyası bilgisayarla değil, kitaplarla şekillenir. Çocuklarımıza bol bol roman, şiir, hikaye ve öykü kitapları okutalım. Anne ve babalar evde belirli plan ve program doğrultusunda çocukları ile birlikte kitap okusun. Özellikle 0-7 yaş çocuklar müthiş taklitçidir. Büyüklerinde ne görürse kamera gibi belleklerine kayıt eder. Çocuklarımızı kitaptan önce bilgisayarla tanıştırırsak, bir neslin ruh dünyasını allak bullak etmiş oluruz. Çocuklarımızın pırıl pırıl olan ruh dünyasını kendi elimizle kirletmiş oluruz. Çocuklarımıza 'bilgisayar maymunu' yerine 'kitap kurdu' desinler." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber