Hukuk Fakültesi Dekanı: Ergenekon davasına bakan savcı da yıpratılmamalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2008 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Kayar, ''Ergenekon davasına bakan savcı ve hakimler de yıpratılmamalı'' dedi.

Kayar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı desteklemek amacıyla 21 Hukuk Fakültesi Dekanı tarafından imzalanan bildiride dile getirilen standartların Ergenekon soruşturmasını yapan hakim ve savcılar için de geçerli olduğunu söyledi.

İsmail Kayar, şöyle devam etti:

''Hukuk fakültesi dekanlarının siyasi partileri kınamak veya desteklemek için bildiri yayımlamalarını doğru bulmuyorum. (Yargı organlarının millet adına karar verdiği), yürütülen soruşturmalarda ve açılan davalarda (yargı organlarının ve yargı mensuplarının yıpratılmaması gerektiği) ve (yargıyı korumanın hukuk devletini korumak) anlamına geleceği şeklindeki açıklamalar, diğer davalarda olduğu gibi Ergenekon soruşturmasında görev yapan hakim ve savcılar için de aynen geçerlidir. Ergenekon davasına bakan savcı ve hakimler de yıpratılmamalı.''

Kayar, hukuk fakültesi dekanları tarafından imzalanan bildiride yer alan, doğruluğuna inandığı ve kimsenin itiraz edemeyeceği maddelerin altına yine imzasını atacağını, ancak herhangi bir siyasi partinin kınanmasıyla ilgili bildirinin altına hukukçu kimliği ile imza atmanın doğru olmadığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber