Bazı Milli Eğitim Müdürlükleri Açık Öğretmen Kadrolarını Neden Açıklamıyorlar?

2008 yılı İsteğe Bağlı il İçi Yer Değiştirme Başvuruları 12 Mart 2008 tarihinde başlamış ve 25 Mart 2008 tarihinde sona erecektir. Kurumunda 2 yılını dolduran öğretmenlerin başvuracağı yer değiştirmelerde sıraya girecek öğretmenleri en çok sıkıntıya sokan husus okullarda var olan açık kadrolardır. İl içi yer değiştirmeler sıraya dayalı olduğundan öğretmenlere açık olup olmadığına bakılmaksızın tüm okullara müracaat edebilme hakkı verilmektedir. Yani tüm okullar sistemde görünmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2008 22:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tüm okulların görünmesi o okullarda o branşta açık kadro olduğu anlamına gelmemekte... İl içi yer değiştirmelerde sıra çalıştırması söz konusu olacağından tüm okulların görünmesi normal bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

2007 yılında bakanlık sıraları Mayıs, Temmuz, Ağustos ve Aralık ayında olmak üzere 4 kez çalıştırmıştır. Öğretmenler tüm okullara 2007 yılında da başvurulabilmişlerdir. Açık kadrosu bulunmayan bir okula başvuran öğretmen ilk sıra çalıştırmasında doğal olarak atanamamıştır fakat 2.sıra çalıştırmasında (Temmuz'da) o okuldan ayrılıp başka bir okula giden, norm kadro değişikliği, emeklilik gibi sebeplerle boşalan kadroya atanabilmiştir. Tüm okulların açık görünmesi bu nedenledir.

Bu yıl (2008) yayımlanan kılavuza göre sıra çalıştırmanın bir kez yapılacağı ve atamaları daha önce http://www.memurlar.net/haber/104487 linkinde yayımlanan yazımızda da belirttiğimiz gibi yönetmeliğe aykırı olarak sadece 04 Ağustos 2008 tarihinde yer değiştirmenin gerçekleştirileceği görülmektedir. Gerçi bu husus sendikalar tarafından yargıya taşınmıştır. Buradan çıkacak karara göre bu durumun değişmesi söz konusu olacaktır.

İl içi Yer değiştirmelerde yukarıda da belirttiğimiz hususlar gereği tüm okullar açık görünmekle beraber şu anda yani başvuru sürecinde açık bulunan okulların ilan edilmesi öğretmenler yol gösterici olmaktadır.

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin Web sitelerinde yaptığımız araştırmalarda bir çok İl Milli Eğitim Müdürlüğünün mevcut boş norm kadroları açıkladıkları görünmektedir. Bu illerde bulunan öğretmenler yer değiştirmelerde daha şanslı konumda iken açıkları ilan etmeyen başta en çok öğretmene sahip İSTANBUL olmak üzere bir çok İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başvuruların sona ermesine kısa bir süre kalmış olmasına rağmen açık norm durumlarını ilan etmedikleri görülmektedir.

İzmir ilinde ise Sınıf Öğretmenliği açık norm kadroları açıklanmış branş öğretmenliği için ise yapılan duyuruda mail ya da telefon yoluyla öğrenilebileceği belirtilmiştir.

Norm Kadroya göre Öğretmen İhtiyaç listelerini yayımlamayan illerde görev yapan öğretmenler her gün yer değiştirme isteğinde bulunacakları okullara telefon açarak açık bulunup bulunmadığını öğrenmeye çalışmaktadırlar. Bu durumda da sağlıklı bilgilerin alınamadığı görülmektedir.

Bu durumdaki illerimizin de kadroları açıklamaları öğretmenlere yer değiştirmelerde daha bilinçli hareket etmeleri olanağı sağlayacağı gibi öğretmenlerin telefon açmak ya da başka yollarla öğrenmekte harcayacakları maddi manevi sıkıntıyı da ortadan kaldıracaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber