Okulda rüşvete suçüstü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2008 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir'de bir ilköğretim okulunun kantininin ihaleye verilişi esnasında rüşvet alarak fesat karıştırdığı iddia edilen okulun eski müdürü, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kantinlerden sorumlu şube müdürü ve bir kantinci suçüstü yakalandı.

Zanlıların, kantin işletmecisi A.S.'den haksız kazanç elde ederek bu yolla işletmeciyi iflasın eşiğine getirdiği iddia edildi. Gözaltına alınan üç zanlı adliyeye sevk edildi.

Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu'nun kantinini işleten A.S. ve eşi H.S. kendilerinden rüşvet istendiğini öne sürerek İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat etti. İhbar üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, teknik takip başlatarak zanlılardan Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu'nun eski müdürü İ.Ç. (52), Şube Müdürü E.K. (50) ve olaya aracılık eden B.O.'yu (43) suçüstü yakaladı.

Kantini işleten mağdurlardan para alınacağı gün operasyon düzenleyen polis ekipleri, seri numaraları alınmış paraları mağdurlara verdi. Eski müdür İ.Ç. ile buluşan kantin işletmecisi A.S., zarf içindeki bin 500 YTL'yi verdiği sırada polis baskın yaptı. Üst aramasında paralar, zanlı İ.Ç.'nin üzerinden çıktı. Aynı saatlerde şube müdürünün, mağdurun eşinden içinde 12 bin 500 YTL bulunan zarfı aldığı ve daha sonra seri numaraları belirlenmiş paraları bankaya götürdüğü öğrenildi. Zanlı E.K., veznede işlem yaptırdığı sırada polis tarafından gözaltına alındı. E.K.'nin kredi borcu olduğu ve bunu ödediği sırada yakalandığı öğrenildi. Zanlının üzerinden, mağdur kantincinin eşine ait kredi kartı ve hamiline yazılı 2 bin 500 YTL para çıktı.

İflas etme eşiğine gelen kantinci A.S. ve eşi H.S.'nin, üç yıl önce kantinci B.O. sayesinde eski okul müdürü İ.Ç. ve Şube Müdürü E.K. ile tanıştığı öğrenildi. Artık canlarına takettiğini söyleyen A.S. ve H.S., her ay bu yüzden zanlıların banka hesaplarına 650 ile 900 YTL arasında ödeme yaptıklarını öne sürdü. Zanlılar İ.Ç., E.K. ve B.O., örgütlü şekilde nüfuz kullanmak suretiyle ihaleye fesat karıştırarak maddi menfaat temin etmek ve rüşvet almak suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber