RTÜK üyesi Sevinç'ten TMSF Başkanı'na suç duyurusu

Haber Giriş : 24 Mart 2008 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), CHP'li üyesi Şaban Sevinç, gazeteci-yazar Mehmet Barlas'ın Sabah Gazetesi'ne transfer ücreti olan 900 bin YTL'nin TMSF tarafından ödendiğinin öne sürülmesi üzerine, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Ahmet Ertürk hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

RTÜK Üyesi Şaban Sevinç, ANKA'ya yaptığı açıklamada Barlas'a devlet kaynaklarından miktarı tam olarak bilinmeyen ancak 900 bin YTL olduğu öne sürülen miktarda transfer parası ödendiğini belirterek, ?Devlet kesesinden bu paranın ödenmesi suçtur. Bu duruma engel olmayan TMSF Başkanı da görevini suistimal etmiştir. TMSF Başkanı Ertürk hakkında suç duyurusunda bulunacağım? dedi. RTÜK Üyesi Sevinç, Barlas'ın bir TV kanalındaki açıklamasının ihbar kabul edilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

?TMSF, Sabah-ATV ihalesinin onaylanmasının ardından paranın ödenmesi için Çalık Grubu'na 21 Şubat'ta, 60 günlük süre verdi. Mehmet Barlas da bu aşamada Sabah Gazetesi'ne transfer oldu. Barlas bu geçiş karşılığında transfer ücreti aldı. Bunu da 2 Mart günü çıktığı Haber 24 TV'de açıkladı. Barlas o televizyon programında ?Sabah ve ATV'ye transfer görüşmesini işadamı Ahmet Çalık ile yaptığını belirterek, 3 yıllık mukavele karşılığında transfer bedeli aldığını ve paranın Çalık'ın onayıyla Sabah-ATV'nin ortak bütçesinden ödendiğini' söyledi. Sabah ATV henüz Çalık Grubu'na devredilmedi. Grup resmi olarak TMSF'nin, yani devletin bünyesinde. Buna rağmen Çalık, bu transferi nasıl yapmış ve TMSF'nin sahip olduğu Sabah-ATV ortak bütçesinden, Barlas'a bu para hangi yetki ve yasal dayanakla ödenmiştir. Bu konuda devlet kaynaklarından paranın ödenmesine göz yuman TMSF Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağım."

-BARLAS TRANSFER PARASINI TMSF'YE İADE ETMELİ-

Çalık'ın talimatıyla Barlas'a para ödenmesinin söz konusu olamayacağını ifade eden Sevinç, ?Bu para Barlas'ın dediği gibi Çalık'ın onayıyla ödendiyse görevi suistimal var demektir. Barlas ayarındaki bir gazetecinin bir işadamı ile görüşüp pazarlık yapması ve ondan transfer parası alması bence bir rezalet. Barlas, Çalık'ın henüz ATV- Sabah'ın sahibi olmadığını bilmiyor mu ki pazarlığa oturuyor? dedi. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün Barlas'ın bu açıklamalarını yalanlamasını beklediğini kaydeden Sevinç, ?3-5 gün bekleyeceğim. Eğer Ertürk yalanlamaz ise suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum. Eğer açıklamalar doğru ise Barlas'ın da yaptığı bu yanlış nedeniyle kamuoyundan özür dileyerek, parayı TMSF'ye iade etmesini bekliyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber