Ordu Emniyeti'ne geçici görevle Cemil Zafer atandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Mart 2008 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORDU'da ihalelerle ilgili yolsuzlukların üzerine gitmesiyle adını duyuran ve önceki gün görevinden alınan İl Emniyet Müdürü Sezai Boran'ın yerine, geçici görevlendirmeyle 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Cemil Zafer atandı.

Zafer'in adı 2004 yılında Van Emniyet Müdür Yardımcısı iken, eski Van Milletvekili Mustafa Bayram'ın uyuşturucu kaçakçılığından gözaltına alınan oğlu Hamit Bayram'ın polisin elinden kaçırılmasıyla sonuçlanan baskından sorumlu tutulan polisler arasında geçmişti. Cemil Zafer, bu olaydan sorumlu tutulan 7 polisle birlikte, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu ve olayı soruşturan polis başmüfettişlerinin hazırladığı raporla, ?Operasyonu Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt'a bildirmediği' gerekçesiyle, dört ay kıdem durdurma cezası almış ve bu ceza, dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından da onaylanmıştı.

Temmuz 2006'da Van İl Emniyet Müdür Yardımcısı iken, 1'inci sınıf Emniyet Müdürü olarak Ankara Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'na atanan Cemil Zafer, İl Emniyet Müdürü olarak geçici görevle Ordu'ya atandı. Zafer'in yakında kente gelerek görevine başlayacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber