Askeri okuldan ayrılmak kolaylaşıyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 27 Mart 2008 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Askeri okullardan ayrılma kolaylaşıyor. Artık askeri okullardaki öğrenciler son sınıfa kadar istifa edebilecek. Daha önce öğrenciler okuldan ayrılmaları halinde çok yüksek tazminatlar ödüyordu. TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda TSK'yı ilgilendiren çeşitli kanunlarda değişiklik öngören tasarılar kabul edildi. Tasarıların getirdiği bazı yeni düzenlemeler şöyle:

TSK eğitim-öğretim kurumları ile yurtiçi ve yurtdışı fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenler; askeri öğrenciler lisans seviyesinde 4. sınıfın, önlisans seviyesinde 2. sınıfın, ortaöğretimde son sınıfın temmuz ayının son gününe kadar okul masraflarını ödemek suretiyle istifa edebilecek. Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksek okullarından mezun olup da astsubay nasbedilmek üzere temel askerlik eğitimine alınanlar, yemin ettikten sonra astsubay nasbedilinceye kadar geçecek süre içinde kendilerine yapılan masrafları ödemek şartıyla istifa etme hakkına sahip olacak.

Asker çocukları için sağlık yardımı yaş sınırı, çocuğun öğrenim durumuna bakılmaksızın 25'e yükseltilecek.

Soruşturma ve kovuşturması devam eden personele, davaları bitene kadar rütbe bekleme süreleriyle rütbe karşılığı yaş haddi uygulanmayacak.

Askere alınmayla ilgili işlemlerde Milli Savunma Bakanlığı yetkili olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber