AK Partide nabız turlarına devam: 'Erdoğan'a her durumda destek' kararı

Haber Giriş : 27 Mart 2008 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Grup Başkanvekilleri, kapatma davasına karşı parti içinde olası görüş ayrılığını kontrol altına almak ve milletvekillerinin bu konudaki görüşlerini öğrenmek için başlattıkları ?nabız? turlarına devam ediyor.

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ bugün aralarında eski Meclis Başkanı Bülent Arınç ile Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın da bulunduğu yaklaşık 50 milletvekiliyle yemekli toplantıda bir araya geldi. ANKA'nın edindiği bilgilere göre toplantıda, Ergenekon operasyonu, kapatma davası, anayasa değişikliği, CHP ve MHP'nin tutumu, sivil toplum örgütlerinin başlattığı ?sağduyu? çağrısı, Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın anayasa değişikliği ile ilgili görüşleri değerlendirildi. Milletvekilleri, ?AKP kapatılırsa ne olur. Siyaset yasağının etkileri. Bu hale nasıl gelindi. Hata nerede yapıldı. Türban düzenlemesinde aceleci mi davranıldı? gibi sorulara yanıt aranırken, özeleştirilerde bulundukları da kaydedildi.

Yemekte eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın da zaman zaman özeleştiri yapan milletvekillerine yanıt verdiği öğrenildi. Arınç'ın, asıl kenetlenme zamanın şu an olduğunu anlattığı, bu sürecin AKP için bir sınav olduğunu ve bu sınavdan da başarıyla çıkılacağını söylediği öğrenildi.

Toplantının sonunda ağırlık olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve parti yönetiminin kapatma davasına karşı alacağı her türlü karara destek çıktı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber