Emniyet müdürünün başını plazma TV yemiş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Mart 2008 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

?Promosyon araç' merkeze götürdü!

TOLGA?ŞARDAN Ankara

Eski Ordu Emniyet Müdürü Sezai Boran'ın merkeze alınmasına neden olan raporda, bir bakım onarım işindeki 10 bin YTL'lik usulsüzlüğün yer aldığı öğrenildi

Ordu Emniyet Müdürü olarak görev yaparken müfettiş raporu doğrultusunda merkeze alınan Sezai Boran'la ilgili iki ayrı rapor hazırlandı.

Boran hakkında hem araştırma hem de değerlendirme raporu hazırlayan müfettişlerin yaptığı incelemede, Ordu Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen bir bakım onarım işinde şüpheli durum saptandı. Geçen yıl binaya mermer döşendiğini aradan 7 ay geçmesinin ardından söz konusu işle ilgili olarak yaklaşık 10 bin YTL'lik harcama yapıldığını gösteren belgeler düzenlendiği anlaşıldı. Müfettişler belgelerin düzenlenmesinde usulsüzlük yapıldığını ve Boran'ın da bu konuda sorumlu olduğunu belirledi.

Boran'ın personelin maaşının yatırıldığı bankadan ?promosyon' adı altında verilen parayla Emniyet için alınan 17 araçtan 3'ünü makamına tahsis ettiği belirtilen raporda, bunlardan birisini sadece eşi ve çocuğunun kullanıma sunmasının sakınca yarattığı yer aldı. Müfettişler, ödül alan personelin maaşlarından yapılan kesintilerin toplandığı paradan, sadece amirlerin kullanımına açık olan lokale plazma televizyon alınması talimatını rapora koydu.

Müfettişler Boran'ın, polis lojmanlarının bulunduğu kampusta sadece emniyet müdürünün kullanımı için üç katlı lojman yaptırmasını da eleştirdi.

Geçici görev geri çekildi

İçişleri Bakanlığı, dün ilginç bir uygulamayla önceki gün ?geçici görev? onayıyla Ordu Emniyet Müdürü olarak atadığı Cemil Zafer'in onayını geri çekti. Van'daki görevi sırasında 3 gün maaş kesim cezası alan Zafer'in ailevi nedenlerden dolayı görevden affını istediği öğrenildi. Halen emniyet müdür yardımcısı olan Olcay Tosun, valilik onayı ile vekâleten emniyet müdürü oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber