28 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 28 Mart 2008 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-SEZER VE URAS KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:10.30/11.30)

-GÜL, STK VE MESLEK ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİNİ KABUL EDİYOR

-Cumhurbaşkanı Gül, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütü temsilcilerini Köşk'te kabul ediyor (Saat:14.30)

-Avrupa Liberal Partiler Heyeti de Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul ediliyor. (Saat:15.15)

-AKP KAPATMA DAVASI

-Anayasa Mahkemesi raportörünün, AKP'nin kapatılmasına ilişkin hazırladığı raporu bugün akşam saatlerinde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a vermesi bekleniyor.

-Raportörün raporu bugün vermesi halinde Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, raporu üyelere dağıtacak. Anayasa Mahkemesi üyelerin hafta sonu incelemesinden sonra rapor pazartesi günü ele alınacak.

-BAŞBAKAN YURDA DÖNÜYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mart günü çıktığı ve Bosna-Hersek, Arnavutluk ve Bulgaristan'ı kapsayan gezisini tamamlayarak akşam saatlerinde Türkiye'ye dönüyor.

-MECLİS BAŞKANI TOBB BAŞKANI'NI KABUL EDİYOR

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu Meclis'te kabul ediyor. (Saat:15.00)

-BAKAN ÇELİK SGK İL MÜDÜRLERİYLE BİR ARAYA GELİYOR

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu il müdürleriyle bilgi paylaşımı toplantısına katılıyor. (Saat:10.00)

-SSGSS'YE KARŞI EYLEM PLANI

-Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği ve Türk Tabipler Birliği, TBMM'de görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na karşı gerçekleştirilecek eylem planını açıklıyor. (Saat:13.00)

-ERSİN ÖZİNCE, FİNANS SEKTÖRÜNÜ DEĞERLENDİRECEK

-Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Türkiye İş Bankası Olağan Genel Kurulu öncesinde bankanın 2007 yılı finansal sonuçlarını açıklıyor. Özince, genel ekonomik durum ile finans sektöründeki gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat:09.30)

-DENİZ TİCARET ODALARI KONSEYİ TOPLANIYOR

-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde yapılacak Deniz Ticaret Odaları Konseyi Toplantısı'nda Deniz Ticaret Odalarının sorunlarının sorunları ele alınıyor. Toplantıdan sonra Ortak Sonuç Bildirgesi yayınlanıyor. (Saat:13.00)

-ASO İLE TSE ARASINDA LABORATUVAR PROTOKOLÜ

-Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile TSE Başkanı Kenan Malatyalı, Sincan'da bulunan 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak Türkiye'nin en büyük ısı ve kalibrasyon laboratuarının kuruluşuna ilişkin protokolü imzalayacak. (Saat:11.00)

-EMNİYET'TEN KORSANLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

-Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği ile birlikte yürütülen korsan ve korsanla mücadele çalışmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapılıyor. (Saat:10.00)

-CHP'Lİ SELVİ: ?ÇAĞRININ ADRESİ YANLIŞ?

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, sivil toplum kuruluşlarının ?sağduyu? çağrısının, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntının somut göstergesi olduğunu söyledi. Çağrının soyut, slogandan öteye gidemediğini belirten Selvi, ?Adres yanlışlığı açıkça ortadadır. Suyu getirenle, testiyi kıran bir tutulmuştur. Muhatap olan ve ülkenin bu hale gelmesini bütün uyarılara rağmen dikkate almayan ve kaostan beslenen hükümet adeta göz ardı edilmiştir? dedi.

-SPK, BORSA ŞİRKETLERİNİN AÇIKLAMALARINI ZAPTURAPT ALTINA ALIYOR: OLMAYAN GELİŞMELER İÇİN DAHİ AÇIKLAMA YAPILACAK

-Hisseleri İMKB'de işlem gören şirketlerin kamuoyunu yeterince aydınlatmadığını belirleyen SPK, şirketlerin kamuya yapacakları açıklamalar için yeni bir düzenleme hazırladı.

-Şirketler, fiyatlarda dalgalanmanın nedenlerinden, borçlanma teminatlarına kadar hisse değerini etkileyecek tüm bilgiler için açıklama yapmak zorunda olacaklar. Hisse değerlerini etkileyecek konularda olmayan gelişmeler için dahi açıklama yapılacak.

-REKABET KURULU'NDAN CNR FUARCILIK'A UYARI

-Rekabet Kurulu, fahiş fiyat uygulayarak ve sözleşme imzalamaktan kaçınarak pazardaki diğer bir şirketi silmeye çalıştığı gerekçesiyle Ceyda Erem'in sahibi bulunduğu CNR Fuarcılık'ı uyarmaya, gereği yerine getirilmezse rekabete aykırılıktan işlem yapmaya karar verdi.

-PARA ARZINDA 5.4 MİLYAR YTL'LİK ARTIŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 7-14 Mart haftasında 5 milyar 427 milyon YTL artarak 387 milyar 786 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana artış 17.7 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-TÜRKİYE'DEKİ YOUTUBE YASAĞI AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA

-Türkiye'de daha çok hakaret, şantaj ve eğlence gündeme gelip kullanılan YouTube sitesine erişim yasağı Avrupa Parlamentosu'na taşındı.

-Avrupa Parlamentosu Üyelerinden Philip Claeys Türkiye'deki YouTube yasağıyla ilgili soru önergesi verirken önergeye yanıtta, ?Müzakereleri Türkiye'nin katılım için yaptığı hazırlıklardaki ilerleme yönlendirmektedir, bu ilerleme; ifade özgürlüğü dahil Kopenhag siyasi kriterlerinin karşılanmasıyla ölçülmektedir? denildi.

-YÖK'TE, YÜRÜTME KURULU'NA YENİ ÜYE SEÇİLECEK

-Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç döneminde tam zamanlı çalışacak yeterli üye bulunamadığı için 4 yıldır çalışmayan Yürütme Kurulu'nun, yeniden oluşturmasına karşın kurulur kurulmaz gelen istifalar sonrasında ne olacağı tartışma konusu haline geldi. 31 Mart'ta yapılacak YÖK Genel Kurulu'nda Yürütme Kurulu'ndaki istifaların ardından boşalan iki koltuk için seçim yapılacak.

-MEB'DEN EĞİTİM-SEN'İN TALEPLERİNE OLUMLU YANIT

-Eğitim-Sen, 2005 yılında 350 lisenin Anadolu Lisesi'ne dönüştürmesinin ardından öğretmen açığının da sınavsız atama yoluyla karşılanmaya çalışılması nedeniyle Anadolu Liseleri'nin karmaşaya sürüklendiğini bildirmişti. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuran Eğitim-Sen, Bakanlıktan ?gerekli çalışmalar yapılacaktır? sözünü aldı.

-KARINDAKİ YAĞLARIN NEDENİ İNSÜLİN DENGESİZLİĞİ

-Diyet Uzmanı Oya Yüksek, son dönemlerde göbek bölgesi yağlanmalarının önemli bir sorun haline geldiğini belirtti. Yüksek, ?Nedenleri arasında yüksek şekerli yiyecek alımının fazla olması, hareketsizlik ve insülin dengesizliği bulunuyor? dedi.

-MODERN DANS TOPLULUĞU 15 YAŞINDA

-Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Modern Dans Topluluğu,(MDT) yarın çağdaş dans platformunun iki tanınmış koreografından Annabelle Lopez Ochoa ve Marco Cantalupo'nun eserlerinden oluşan bir program ile 15. yaşını kutlayacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber