MEB'in yönetici atama yönetmeliğinin bazı maddeleri durduruldu

Haber Giriş : 09 Ekim 2004 23:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlığa hukuk dersi

Eğitim Sen'in Milli Eğitim Bakanlı Yönetici Atama ve Görevde Yükselme Yönetmeliği'nin iptali istemiyle açtığı davayı Danıştay İkinci Dairesi görüştü ve AKP döneminde Milli Eğitim Bakanlığı'nın kadrolaşma uygulamalarına engel oluşturacak kararlar aldı.

"Maaştan kesim" cezası verilenlerin yönetici olamayacaklarına ilişkin yönetmelik hükmüyle, eğitim uzmanlarının 5 yıl çalışmayla yönetici olabileceklerine ilişkin hükmün yürürlüğü durduruldu. Yönetmelik, yasada yer almamasına karşın; ceza alanların, il milli eğitim müdürlüğü, teftiş kurulu başkanlığı, talim ve terbiye kurulu başkanlığı gibi kritik görevlere de atanamayacaklarını öngörüyordu.

Danıştay, liyakat gözetilmeden yapılacak atamaların da önünü kesti. Kararda, "Bu maddeyle getirilen düzenleme ile de yönetmelik kapsamında yer almayan görevlerin tanımları yapılmamış ve bakanlık kadrolarında bulunan uzmanlık görevlerinin henüz kariyer uzmanlığına dönüştürülmesine ilişkin mevzuat çalışmaları dahi tamamlanmadan sadece bu görevlerde geçirilen hizmet süresine bakılarak il milli eğitim müdür yardımcılığı dahil dördüncü kademe yöneticilik görevlerine atanabilmeleri, diğer maddelerindeki hiyerarşik düzenlemeye ters düşmektedir" denildi.

Danıştay bu kararla, AKP'nin büyük tepki çeken, eğitim emekçilerine "haksız yere ceza verilmesi" ve "hak etmeyen kişilerin yöneticiliğe getirilmesi" konularında engelleyici kararlar almış oldu.
Birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber