Bakan Çelik: Sosyal güvenlik kuruluşlarından 44 milyar YTL alacağımız var

Haber Giriş : 28 Mart 2008 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SSK ve Bağ-Kur'dan toplam 28.5 milyar YTL alacakları olduğunun altını çizerek, ?Bağ-Kur açısından da bakacak olursak iş yeri açılmış ama çalışmayanların dosyalarından da 15 milyar YTL tahsil edilmesi gereken alacağımız var. Tüm bunları toplarsak 44 milyar YTL'ye varan alacağımız var? dedi.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ALO 170 ihbar hattının 2 hafta içinde devreye gireceğini belirterek, bu ihbar hattının işlerini kolaylaştıracağını söyledi.

? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SSK ve Bağ-Kur'dan toplam 28.5 milyar YTL alacakları olduğunun altını çizerek, ?Bağ-Kur açısından da bakacak olursak iş yeri açılmış ama çalışmayanların dosyalarından da 15 milyar YTL tahsil edilmesi gereken alacağımız var. Tüm bunları toplarsak 44 milyar YTL'ye varan alacağımız var? dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürleri Bilgi Paylaşımı toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 81 ilin il müdürlerini yakın zamanda atadıklarını belirterek, kısa süre sonra da il müdür yardımcılarının atanacağını söyledi. Arkasından merkez il müdürlerinin atanmasıyla kurumsal yapının tamamlanacağının altını çizsen Çelik, sosyal güvenliğin değişimin gerçekleşmesinde bir yılın son derece önemli olduğunu kaydetti.

Kayıt dışının önemli mücadele alanlarından olduğunu ifade eden Çelik, ?İnanıyorum ki 2 hafta içerisinde Alo 170 ihbar hattı devreye girecek. Bu ihbar hattı işlerimizi daha da kolaylaştıracak? dedi.

-?TAHSİL EDİLEMEYEN ALACAKLAR HAZİNE'DEN BİRŞEYLER GÖTÜRÜYOR?-

Prim alacaklarının tahsili ile ilgili de hiç ?iç açıcı bir tablo ile? karşı karşıya kalınmadığının altını çizen Çelik, ?SSK'dan 12 milyar YTL, Bağ-Kur'dan 16.5 YTL olmak üzere toplam 28.5 milyar YTL alacağımız var. Ayrıca SSK'lı yaklaşık 2 milyon aktif olmayan işveren dosyası var. Bağ-Kur açısından da bakacak olursak iş yeri açılmış ama çalışmayanların dosyalarından da 15 milyar YTL tahsil edilmesi gereken alacağımız var. Tüm bunları toplarsak 44 milyar YTL'ye varan alacağımız var. Tahsil edilmeyen alacakların beklemesi, kalması Hazine'den bir şeyleri alıp götürmeye devam ediyor? diye konuştu.

Hem vatandaşın hem de Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hesabını bilmesi gerektiğini kaydeden Çelik, herkesin alıp vereceğini dengeleyeceğini söyledi. Yalnız finansmanın değil, aktif pasif oranı ve kayıt dışının da son derece önemli olduğuna dikkat çeken Çelik, aylık bağlama sürelerinin de bir aya indirilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber