Erdoğan: Birbirimize tahammülü, saygıyı öğrenmeliyiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2008 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dinler ve kültürler arası işbirliğinin son derece önemli olduğunu belirterek, "Birbirimize tahammülü ve saygıyı öğrenmeliyiz" dedi.

Erdoğan, Bulgaristan ziyaretinin son gününde Türklerin yoğun yaşadığı yerlerden biri olan ve "küçük İstanbul" olarak adlandırılan Kırcaali'de temas ve incelemelerde bulundu.

Sofya'dan Kırcaali'ye helikopterle gelen Erdoğan, önce Kırcaali Merkez Camisinde cuma namazı kıldı.

Erdoğan, caminin ardından ise Sveti Georgi Kilisesini ziyaret etti.

Erdoğan, kilisede yaptığı konuşmada, İspanya Başbakanı (Jose Luis Rodriguez Zapatero) ile birlikte medeniyetler ittifakı çalışmasını yürüttüğünü belirterek, "Bunu hatırlatmamızın nedeni medeniyetler, kültürler ve dinler arasında dostluk ve barış ortamı oluşturmaktır" dedi.

İnsan odaklı, insana hizmet eden dünyayı tüm medeniyetlerin hep birlikte kurması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Ne kadar kazanırsak kazanalım, unutmayalım, gideceğimiz yer iki metrelik çukur. O zaman bu kavga niye" ifadesini kulland.

Erdoğan, Kırcaali'de halk tiyatrosunda Türklere hitaben konuşma yaptıktan sonra, helikopterle Filibe'ye dönecek, buradan özel uçakla İstanbul'a hareket edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber