2008 yazında kuraklık yaşanmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2008 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, geçen yıla göre bu yılki yağışların yüzde 15 daha fazla gerçekleştiğini belirterek, Türkiye'de bu yıl kuraklık sorunu yaşanmasının beklenmediğini bildirdi.

Bakan Eroğlu, Uşak Valisi Kayhan Kavas ile bakanlığa bağlı tüm genel müdürler ve il müdürlerinin katılımıyla Uşak Öğretmenevinde basına kapalı yapılan İl Koordinasyon Toplantısı'nın ardından Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın'ı makamında ziyaret etti.

Eroğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İl Koordinasyon Toplantısı'nda bakanlığının sorumluluk alanındaki Uşak'ın öncelikli sorunlarını masaya yatırdıklarını ve çözüm bulmak için çalıştıklarını belirtti.

Uşak'ın, Türkiye'nin çevreye en duyarlı illerinden biri olduğunu ifade eden Eroğlu, ''Uşak bunu, organize sanayi bölgelerindeki dev arıtma tesisleriyle ispatlamış bir ildir'' dedi.

Uşak'ta yapılacak çalışmalar kapsamında il çevresindeki dağlık arazilerin ağaçlandırılması çalışmalarına hız verilmesini kararlaştırdıklarını belirten Bakan Eroğlu, bu yıl 4 bin 100 hektar alanın ağaçlandırılmasının hedeflendiğini, bunun da bir Türkiye rekoru olacağını kaydetti.

-''2008'DE SU SIKINTISI OLMAYACAK''-

Uşak için planlanan su yatırımlarına da değinen Bakan Eroğlu, kentin içme suyu sorununu 40 yıl süreyle ortadan kaldıracak Dikendere Barajı projesinin yapımıyla ilgili düğmeye basıldığını söyledi.

Eroğlu, barajın yapımı projesinin 2009 yılında tamamlanarak Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce 10 yıllık planlama içine alınacağını bildirdi.

2008 yazına ilişkin Uşak ve Türkiye genelindeki içme suyu durumu hakkında bilgi veren Eroğlu, şunları kaydetti:

''Uşak'ta bu yıl mart ayı yağışları, uzun yıllar ortalamasının üzerinde gerçekleşti. Barajlardaki doluluk oranı yüzde 75'i bulacak. Türkiye genelinde de farklı bir durum yok. Türkiye'de bu yıl kuraklık beklemiyoruz, çünkü geçen yıla oranla bu yıl yağışlar yüzde 15 daha fazla.

Geçen yıl barajlardan çok su kullanıldığı için barajlardaki su çok düştü, ancak meydana gelen yağışlar bize herhangi bir sorunun olmayacağı yönünde işaret veriyor. Tabii bunun yanında nisan ayı yağışları da bizim için önemli. Ama içme suyu ile ilgili tüm tedbirlerimizi aldık. İzmir, İstanbul ve Bursa'da problem yok. Ankara'ya da zaten su geliyor. 2008 yılındaki tüm tedbirler alınıyor.''

-BAKAN EROĞLU'NA HEMŞEHRİLİK BERATI-

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Bakan Eroğlu'na ziyareti sırasında Uşak'ın fahri hemşehrilik beratını verdi.

''AK Parti'den Afyon milletvekili olan Bakan Eroğlu'nun, adeta Uşak'ın üçüncü AK Partili milletvekili gibi çalıştığını ve bu yüzden kendisini bir Uşaklı gibi gördüklerini'' ifade eden Apaydın, Eroğlu'na, ayrıca Uşak halısı ve kilimi hediye etti.

Belediyeyi ziyaretinin ardından yaya olarak kent turuna çıkan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, vatandaşlar ve esnafla sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber