Anadolu lisesi öğretmenleri tercih hakkı istiyor

Bu hafta gündemi en çok meşgul eden konu 2005/73 sayılı genelge ile Anadolu Liselerine Sınavsız yapılan atamaların mahkeme kararı gereği iptal edilmesiydi. Çok büyük sorunlara yol açan bu konuda, bize ulaşan en önemli soru ve sorunlardan bir tanesi, bu öğretmenlerimizin Personel Genel Müdürlüğünün 27.03.2008 tarih ve 20115 sayılı yazıları gereği okullarından ilişiklerinin kesilmesinin eğitim öğretimin aksamaması için öğretim yılı sonuna bırakılması sonucunda başvuruları dün sona eren ?İsteğe Bağlı İl İçi Yer Değiştirme? başvurularından yararlanamamaları yönünde olmuştur. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mart 2008 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlığa da bir çok mailin atıldığını düşündüğümüz bu konu da bakanlığın; İsteğe Bağlı İl İçi Yer Değiştirme Başvurularını yeniden açması ve 2005/73 sayılı Genelgeye tabii öğretmenlerimize başvuru hakkı vermesi gerekmektedir. Sistemde yapılacak küçük bir düzenleme ile bunun yapılması mümkündür.

Gerek dün yayımlanan ?MEB, Bu Uzlaşı Ortamını Değerlendirmelidir!? başlıklı yazımız, gerekse sendikalarca bakanlık nezdinde bu öğretmenlerimiz için yapılan girişimler doğrultusunda yapılacak düzenlemelerden yer değiştirme hakkı tanınacak bu öğretmenlerimizin de yararlanabilecekleri duyurulmalıdır.

Sonuç itibari ile İl İçi Yer Değiştirme Başvurularında şu anda sadece başvuru kabul edilecektir ve Nisan ayı içerisinde Sıralar açıklanacaktır bu öğretmenlerimiz başka bir hukuki gelişme neticesinde ya sıradan çekilerek bu hukuki gelişmeden yararlanmayı ya da sıralarında kalarak sıra tayinlerinin yapılmasını isteyebileceklerdir.

Bu öğretmenlerimize başvur hakkı verilmediği taktirde İl İçi Yer Değiştirme Sürecini de sakata sokacak, yargı süreciyle karşı karşıya kalınabilecek işler iyice içinden çıkılamaz bir hal alabilecektir.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK
[email protected]

Personel Genel Müdürü Remzi Kaya imzalı yazıya ulaşmak için TIKLAYINIZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber