MHP'den Başbakan'a sert yanıt

Haber Giriş : 31 Mart 2008 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde yaptığı açıklamalarla MHP'yi işaret etmesine sert tepki gösterdi. Başbakan'ı MHP'yi hedef göstermekle suçlayan Şandır, ?Sayın Başbakan suçluluk psikolojisinin tedirginliği ile MHP'ye dil uzatmaktadır, bu da içinde bulunduğu durumun vahametini göstermektedir. Başbakan aczin çırpınışı ile MHP'ye saldırmaktadır? dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan Erdoğan'ın sözlerini ANKA'ya değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ı yaptığı açıklamalarla MHP'yi hedef göstermekle suçlayan Şandır, ?Aslında başbakanın tedirginliği, suçüstü yakalanmış olmasının paniklemesidir. Türkiye'de millet adına yargı görevini yapan Başsavcı AKP hakkında anayasanın 68. maddesinin 4'ncü fıkrasındaki suçları işlemek maksadıyla organize suç örgütü olmak iddiası ithamıyla dava açmıştır. MHP'nin büyük toplumsal bir sorunun çözümüne katkı vermesiyle, AKP'nin cumhuriyetin laik ve demokratik yapısını ortadan kaldırmaya, devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne karşı eylemlerin sürekli ve yaygın bir şekilde ortaya konulduğu organize suç örgütü haline geldiği iddiasının birbirine karıştırılmaması gerekir? diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın suçluluk psikolojisinin tedirginliği ile MHP'yi dil uzattığını ifade eden Şandır, şunları söyledi:

?Bu durum başbakanın içinde bulunduğu durumun vahametini göstermektedir. Başbakan suçüstü yakalanmıştır. MHP, anayasanın belirlediği devletin temel niteliklerine ve cumhuriyetin kurucularının ortaya koyduğu ilkelere sonuna kadar bağlıdır ve siyasetini bu eksende yapmaktadır. Millet adına, ülkeyi yönetmek yetkisinin emanet edildiği AKP ise millet iradesine ihanet etmiştir. Milletten aldığı güçle, milletin düzenini bozmaya dönük eylemlerin odağı olduğu ithamıyla temelli kapatılmak üzere dava açılmış olması, AKP'nin kendine emanet edilen milletin iradesine sahip çıkamadığının göstergesidir. Başbakan aczin çırpınışı ile MHP'ye saldırmaktadır. Bu tavrın ülkeye ve kendisine faydası olmayacaktır. Herkes ve başta Sayın Başbakan hukuk, hukukun üstünlüğü, yargı süreci ve sonucuna saygı göstermek mecburiyetindedir. Adaletin kestiği parmak acımaz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber