CHP'den AKP'ye: Değişiklik yaparsanız Anayasa Mahkemesine gideriz

Haber Giriş : 31 Mart 2008 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

? CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, AKP'nin parti kapatmaları zorlaştıracak Anayasa değişikliği çalışmalarını eleştirdi.

CHP'li Özyürek, ANKA'ya yaptığı açıklamada, dava sürecinde yapılacak değişikliklerin hukuki olmayacağını belirtti ve bu durumda Anayasa Mahkemesi'ne gidebileceklerini söyledi. Özyürek, şöyle dedi :

?Görüşülmekte olan bir davayı etkisiz kılacak, düşürecek bir Anayasa değişikliğini doğru bulmuyoruz. Bu AKP'nin kendisiyle ilgili bir davayı kendi kararıyla sonuçsuz kılması anlamına gelir. Bu anlayış hukuk devleti ile bağdaşmaz. Böyle bir değişiklik, Anayasa ve hukuk devletine aykırı olur. AKP'nin bunu zorlayacağını düşünüyorum. Referandumu göze alıp Anayasa değişikliğini deneyeceklerdir. Ancak bu laikliğin oylaması olacak. Sonuçta laiklik Anayasa'ya referandumla girmedi. Laiklik, Kurtuluş Savaşanı kazananlar, Cumhuriyeti kuranlar tarafından Anayasa konuldu. ?Çoğunluğum var, laikliği kaldırtırım' noktasına gelinirse bu büyük bir rejim bunalımı doğurur. Bu konuda biz her türlü demokratik ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Söz konusu değişiklik yapılırsa Anayasa Mahkemesine de gideriz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber