AKP'nin yol haritası yarın netleşecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2008 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, siyasi partilerin kapatılması sistemini değiştirecek anayasa değişikliği konusunda izlenecek yol haritasının yarın netlik kazanacağını belirterek, AK Parti MYK Toplantısı'nda hangi formülün seçileceği, hangi partilerle görüşüleceği, siyasi partilerle kimlerin görüşeceği gibi konularda görevlendirmelerin yapılabileceğini ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, TBMM'de gazetecilerin Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkındaki kapatma davasını kabul etmesi ile ilgili sorularını cevapladı. Türkiye'nin bu dava vesilesiyle yeniden reform sürecini hızlandırma ihtiyacına odaklandığını belirten Ergün, Türkiye'de siyasi partilerin kapatılması sistemi ile ilgili sıkıntılar bulunduğunu vurguladı. Bu konunun büyük anayasa değişikliği içinde halledilmesi düşünülen bir konu olduğunu hatırlatan Ergün, açılan kapatma davası nedeniyle yeni bir durumun ortaya çıktığına işaret etti.

Türkiye'nin bu süreci 6 ay, 8 ay, 1 yıl üzerinde taşımasının son derece zor olduğunu vurgulayan Ergün, önce bu konunun bir yere konulması ve herkesin bu konuyu kafasından silmesi gerektiğini dile getirdi. Ergün, diğer konuların siyasi partilerle geniş bir tartışmayı gerektirdiğini ifade ederek, bir taraftan kapatma davası sürerken diğer taraftan o iklimin oluşturulmasının kolay olmadığına dikkat çekti. AK Parti'nin bu konuda çeşitli formüller ürettiğine işaret eden Ergün, bunların, diğer partilerin de kabul edebileceği formüller olduğunu söyledi. Şu anda hangi formülün tercih edileceğinin netleşmediğini söyleyen Ergün, bu formüllerde MHP'nin söylediklerine de yer verildiğini vurguladı. "MHP, büyük çapta kendi teklifindeki konuları, biz teklif götürdüğümüzde görebilecektir" diyen Ergün, MHP'nin bu konuları kapsayan bir anayasa değişikliğini 2000 yılında yapmak istediğini hatırlattı. AK Parti MYK'nın yarın toplanacağını kaydeden Ergün, bu toplantıda hangi teklifin siyasi partilere götürüleceği, hangi partilerle görüşüleceği, kimlerin bu görüşmelerde bulunacağı gibi konularda görevlendirmelerin yapılabileceğini söyledi.

Bu görüşmelerden bir sonuç çıkması halinde teklifin ortak bir metin olarak verilebileceğini dile getiren Ergün, diğer partilerin sıcak bakmaması halinde ise referandum seçeneğini kullanacaklarını kaydetti. Ergün, "Halka gitmeden önce halkın temsilcilerine gidelim. 'Biz yokuz' derlerse, halka 'size geldik' deriz. İşin sahibi karar versin" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber