Turkcell: SMS fiyatımızda değişiklik yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 16:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Türkcell, bazı bsan organlarında yer alan yer alan "Turkcell'de SMS'ler 9,5 YKr olacak" bilgisinin gerçeği yansıtmadığını, Turkcell'in 19 YKr olan SMS fiyatlarında bir değişlik yapmadığını açıkladı.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, Türkçe karakter kullanımı nedeniyle 2 kısa mesaj olarak gönderilen SMS'lerin tek mesaj şeklinde gönderilebileceği ve böylece 2 yerine 1 kısa mesaj olarak ücretlendirileceği, medyada yer alan haberlerde belirtildiği gibi bu gelişme ile SMS'lerin standart fiyatlarında bir değişiklik olmayacağı kaydedildi. Açıklamada şunlar belirtildi:

"Değişiklik, bir mesaj uzunluğunda olup içinde Türkçe karakter kullanıldığı için 1 yerine 2 SMS ücreti ödenen kısa mesajlar için bundan böyle 1 SMS ücreti ödenecek olmasıdır. Bu nedenle haberlerde yer alan 'Turkcell'de SMS'ler 9,5 YKr olacak' bilgisi gerçeği yansıtmamakta. Turkcell, 19 YKr olan SMS fiyatlarında bir değişlik yapmamıştır.

Türkçe karakterlerin uluslararası standartlara girmesini takiben, uygulamanın da sağlıklı işlemesi için operatörlerin şebekelerinde bazı çalışmalar yapılması gerekmektedir. Bu amaçla Telekomünikasyon Kurumu, operatörlere 30 Nisan'a kadar ek süre vermiştir. Bu sürenin sonunda Turkcell olarak 1 Mayıs 2008'den itibaren uygulamayı başlatacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber