Tıp Kurumu Derneği, memurlara özel sağlık kurum ve kuruluşlarında tedavi olanağı sağlayan düzenlemenin asıl amacının kamu kaynaklarının özel tedavi merkezlerine aktarılması olduğunu belirtti

Haber Giriş : 29 Mayıs 2003 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tıp Kurumu Derneği, memurlara özel sağlık kurum ve kuruluşlarında tedavi olanağı sağlayan düzenlemenin asıl amacının kamu kaynaklarının özel tedavi merkezlerine aktarılması olduğunu belirtti

Sağlık ve Maliye bakanlıkları arasında imzalanan protokol ile memurlara özel sağlık kurum ve kuruluşlarında tedavi olanağı sağlayan düzenlemenin, sağlıkta özelleştirme programının bir ayağı olduğu belirtildi. Tıp Kurumu Derneği Genel Sekreteri Ali Rıza Üçer , uygulamanın asıl amacının kamu kaynaklarının özel tedavi merkezlerine aktarılması olduğunu, kârlarını arttırmak isteyen özel sağlık kuruluşlarının da hizmeti ''kabartacaklarını'' vurguladı.

Sağlık ve Maliye bakanlıkları arasında imzalanan protokol gereğince hazırlanan yönerge 1 Haziran tarihinde yürürlüğe girecek. Sağlık hizmetlerinde verimliliğin arttırılması savıyla hazırlanan düzenleme, devlet memurları ve bakmakla yükümlü oldukları aile bireylerine özel poliklinik ve özel tıp merkezlerine de başvurma olanağı getiriyor.

Uygulamanın altında kamusal kaynakların özel tanı ve tedavi merkezlerine aktarılması amacının yattığına işaret eden Tıp Ku rumu Derneği Genel Sekreteri Ali Rıza Üçer, düzenlemenin özel poliklinik ve özel tıp merkezlerinden ikinci basamak olarak tanımlanan özel hastanelere sevk köprüsü kurulmasını sağlayacağına işaret etti. Üçer, uygulamayla kâr amaçlı özel sağlık kuruluşlarının sundukları hizmeti, kârlarını arttırmak için kabartacaklarına dikkat çekti.

Sağlık hizmetlerinin niteliğinin kamu sağlık kurumları ile özel hastaneler arasında piyasa koşullarında rekabet ortamı sağlanarak arttırılamayacağını belirten Ali Rıza Üçer, sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşların her basamakta birbirlerini desteklemeleri gerektiğini söyledi.
Cumhuriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber