Dünyanın ilk okul gemisi İstanbul'da

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyanın ilk denizaşırı yurt dışı eğitim programına sahip okul gelmisi The Scholar Ship, İstanbul'a geldi.

35 ülkeden 200'den fazla öğrenci, İstanbul'da bir hafta geçirerek akademik alanda inceleme ve geziler yürütecekler. Gemi kapılarını gazetecilere açtı. Gemide bulunan öğrenciler, bir hafta süresince Türkiye'nin zengin tarihi ve kültürel yaşamı ile iş hayatı üzerine yerel saha gezileri düzeleyecek. 201 metre uzunluğundaki açık deniz yolcu gemisi The Scholar Ship, 2008 yılı seyahat programına 2 Ocak tarihinde Hong Kong'tan başladı. Şanghay (Çin), Bangkok (Tayland), Chennai, Cape Town, Yeşil Burun Adaları, Barcelona, İstanbul, Lizbon ve Asterdam'a devam edecek. Çok ciddi uluslararası yüksek öğrenim akademik bir geminin olduğunu dile getiren California Berkley Üniversitesi Uluslararası ve Saha Araştırmaları Bölümü Dekanı John Lie, "Öğrenmenin ve öğretmenin yeni formunu gelin hep beraber keşfedelim" dedi.

Deneysel çalışma ve alan çalışmalarının yapıldığını dile getiren The Scholar Ship Öğrenci ve Fakülte Müdürü Dr. Driss Ouaouicha, "15 değişik ülkeden akademisyenlerin oluşturduğu bir program uygulanıyor. Gemideki çalışmaların dışında kültürlerarası ve miletlerarası ortamlar oluşturular öğrencilerin bu ortamlarda çalışma yapılması sağlanıyor" şeklinde konuştu.

Öğrenciler, 16 haftalık akademik program sırasında eğitim alıyor. The Scholar Ship, Ocak ve Eylül aylarından itibaren yılda iki kere demir alarak dünya çevresinde bir yarıyıl boyunca seyahat ediyor. Her bir seyirde yaklaşık 8 liman ziyaret ediliyor.

GEMİ HAKKINDA BİLGİ

Bahama Adaları bandıralı gemi 201 metre uzunluğunda ve 26, 57 metre genişliğinde. 389 kabinin bulunduğu gemi 778 yolcu kapasitesine sahip 471 mürettebatın bulunduğu gemide; akademik kadro kütüphanesi, akademik destek merkezi, market, yemek salonları, kafeteryalar. 2 adet spor salonu, öğrenim kaynakları merkezi, konferans salonları, tıbbi klinik, dini ayin alanları ve 3 adet yüzme havuzu bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber