Açık lise 1'inci sınıf öğrencisi ısrarlı: Yurtta türban ve namaz baskısı yaptılar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 12:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mukadder YARDIMCIEL/KARS, (DHA)

KARS'ta kaldığı özel Zekiye Hatun Kız Öğrenci Yurdu'ndan ?Türban ve namaz baskısı nedeniyle ayrıldığını' iddia eden açık lise 1'inci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Marta Uğuz, olayı soruşturan müfettişlere iddialarını tekrarladı. Yurt yetkilileri ise öğrencilere her hangi bir baskının söz konusu olmadığını savundu.

Kürt ve sünni olan Uğuz ailesinin üçü evli 11 kızından biri olan Marta Uğuz'un barındığı özel öğrenci yurdunda baskı altında tutulduğu yolundaki iddiaların basında yer alması büyük yankı yarattı. Ailesinin Brezilya dizilerinden etkilenerek Marta adını verdiği genç kızın iddiaları üzerine Vali Mehmet Ufuk Erden'in talimatıyla inceleme başlatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden iki müfettiş Şatıroğlu Köyü'ne giderek köy ilköğretim okulunda Marta Uğuz'un ifadesini aldı. Müfettişlere de, yurtta türban takması, namaz kılması ve isminin değiştirmesi yönünde baskı yapıldığını söyleyen Marta Uğuz, baskılara dayanamadığı için yurttan ayrıldığını dile getirdi. Marta Uğuz, ?Okumak ve avukat olmak istiyorum. Yaşadığım olaylardan sonra yurt ve dershaneyi bıraktım. Devam zorunluluğu olmadığı için okula gitmiyorum. Sadece sınavlara katılacağım? diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri, Marta Uğuz'un ifadesinin alınmasından sonra Kars kent merkezindeki Özel Zekiye Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nun yetkilileriyle de görüştü. Yurt yöneticileri, Marta Uğuz ya da başka bir öğrenciye bu anlamda baskı uygulanmadığını ileri sürdüler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber