AK Parti, yedek parti iddialarını yalanladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yedek parti' ihtimalini düşünerek hafta sonu Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç ile Edirne'de görüştüğü yönündeki iddiaları yalanladı. AK Parti, yedek parti iddialarını 'dezenformasyon' olarak nitelendirdi.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugünkü bazı gazetelerde AK Parti MKYK toplantısına atfen yer alan haberlerin gerçek dışı olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Baştan sona uydurma diyaloglar, asla cereyan etmemiş olan konuşmalar, hayali senaryolar eşliğinde ne yazık ki manşetlere taşınmıştır. Genel Başkan Yardımcısı sayın Fırat'ın toplantı akabinde yaptığı açıklama dışındaki bütün bilgilerin gerçekdışı olduğunu belirtiyor, bilinçli olarak üretilen bu yalan haberleri, gazetecilik meslek ahlak ilkelerini hiçe sayan bu yayınları kınıyoruz" denildi.

Açıklamada, Oktay Ekşi'nin grup toplantısının basına kapalı bölümünde Başbakan Erdoğan'ın sarfettiği iddia edilen bazı sözleri kamuoyuna yapılmış açıklama gibi gerçek kabul ederek, bunun üzerine yorum bina etmesinin etik değerlerle bağdaşmadığı vurgulandı.

Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yedek parti' ihtimalini düşünerek hafta sonu Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç ile Edirne'de görüştüğü yönündeki iddialar da yalanlandı. Yedek parti iddialarını 'dezenformasyon' olarak nitelendirilen açıklamada, "Yedek parti iddialarının, ilgili tarafların yalanlamaları yok sayılarak ve hiç sorgulanmadan, doğruluğu araştırılmadan, belirli gazetelerde yer almış olması, özellikle düşündürücüdür. Dezenformasyon kampanyası izlenimi veren bu haberin temel iddialarının, haberi doğruladığı öne sürülen GTP Genel Başkanı sayın Tuna Bekleviç tarafından aslında dün yazılı bir açıklamayla tekzip edilmiş olduğunu kamuoyumuzun bilgisine sunuyoruz" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber