'Dövdüler, paramı aldılar ama tecavüz yok'

DHA'nın dün geçtiği bir haber herkesi çok etkiledi. Habere göre bir bayan öğretmen arkadaşımıza tecavüz edilmişti. Gün içerisinde ajansların geçtiği diğer haberleri, öğretmen arkadaşımızın daha fazla incinmemesi amacıyla yayımlamama kararı almıştık. Ancak akşam saatlerinde öğretmen arkadaşımız bir açıklama yaptı; dövüldüğünü, parasının alındığını fakat tecavüz olayının olmadığını belirtti. Haberi yapan Milliyet muhabiri de, Eğitim Sen açıklamasında yer alan "zorba kişilerce cinsel şiddete uğratılmıştır? ifadesinin tecavüz şeklinde algılandığını belirtti. İşte öğretmen arkadaşımızın açıklaması...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 21:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Dövdüler, paramı aldılar, tecavüz yok'

Ağrı'da zorbaların saldırdığı kadın öğretmen E.B., DHA'ya konuştu

NİCE umutlarla gittiği ilk görev yeri Ağrı'da, evini boyarken yaptırdıkları yedek anahtarla gece kapıyı açıp gelen iki zorbanın saldırısına uğrayan kadın öğretmen E.B., kenti terketti. DHA muhabirlerinin memleketi Konya'da bulduğu matematik öğretmeni 24 yaşındaki E.B., yaşadığı dehşeti anlatırken, ?Örgüt üyesi olduklarını söylediler. Tehdit ettiler, dövdüler, paramı, dizüstü bilgisayarımı aldılar. Ama tecavüz yok? dedi.

Ağrı'da ve tüm eğitim camiasında infial uyandıran saldırının sanıkları Muharrem Seven ile Barış Torun tutuklanırken, iki aylık rapor alarak memleketi Konya'ya dönen öğretmen E.B., bir daha Ağrı'ya gitmeyeceğini söyledi.

Olayın şokunu henüz üzerinden atamayan, bu arada tecavüze uğradığı iddialarının gerçek olmadığını ısrarla söyleyen öğretmen E.B., Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden geçen yıl mezun olduğunu, babasının da öğretmen olduğunu söyledi. Kısa süre sözleşmeli öğretmenlik yaptıktan sonra 3 hafta önce Ağrı'ya tayin edildiğini, oraya gidince kiraladığı evin boyatılması için apartamınn kapıcısına evin anahtarını verdiğini kaydeden E.B., olay gecesini DHA muhabirine anlatırken şunları söyledi:

?Kapıcı kendisi iki kişi bulmuş ve evi boyatmış. Daha sonra da ben eşyamı taşıyıp yerleştim. Evde yalnız kalıyordum. Geçen perşembe akşamı, saat 18.30 sıralarında evde otururken kapı açıldı ve içeri iki kişi girdi. Bunlardan birini daha önce görmüştüm. Evi boyayan ustalardan biriydi. Örgüt üyesi olduklarını söylediler. Fakat, örgüt adı vermediler. Beni aklınıza gelecek her türlü tehdit ettiler. Tecavüz edeceklerini, annemi, babamı, kardeşimi öldüreceklerini söylediler. Birinin elinde bıçak vardı. Diğeri de silahı olduğunu söyledi. İki gün evde saklanıp gideceklerini söylediler. Sürekli tehdit ediyorlardı. Tecavüz etmediler. Fakat tecavüz edeceklerini söyleyerek tehdit ettiler. Evde bulunan dizüstü bilgisayarımı, cep telefonumu ve içinde 600 YTL bulunan cüzdanımı alarak, 2 saat sonra evden çıktılar. Giderken, pazartesi gününe kadar kimseye birşey söylememem konusunda beni tehdit ettiler.?

Yaşadığı olay nedeniyle şoke olduğunu ve çok korktuğunu söyleyen E.B., ?Korkumdan pazartesi gününe kadar susmaya karar verdim. Cuma günü hiç bir şey olmamış gibi okuluma gittim. Pazartesi günü ise polis evime gelerek saldırganları yakaladığını söyledi. Nasıl yakalandıklarını bilmiyorum? dedi. Ancak E.B.'yi bitkin bulan arkadaşlarının olayı öğrenip polise bildirmeleri üzerine zorbalar Muharrem Seven ile Barış Torun'un geçen cumartesi günü yakalandığı belirtildi.

Polise ifade verdikten sonra doktor muyayenesinden geçirildiğini ve tecavüze uğramadığına ilişkin rapor verildiğini söyleyen genç öğretmen E.B., Ağrı'da hastanenin psikiyatri servisinden rapor aldığını söyledi. E.B., ?İki ay rapor aldım. Sağlığım yerinde fakat psikolojik olarak etkilendiğim için rapor aldım. Ailemin yanına geldim. Önümüzdeki hafta Milli Eğitim'i arayıp tayinimi isteyeceğim. Bir daha Ağrı'ya dönmem? dedi.

AĞRI'DA ZORBALARA TEPKİ

Ağrı Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tüm gizli tutma çabasına karşın, Eğitim- Sen'in dün yaptığı basın açıklamasıyla olay medyaya yansıdı. Gencecik bir eğitimciye bunları yapan zorbalara karşı kentte öfke ve tepki çığ gibi arttı. Esnaf ve halk, bir kadın eğitimciye yapılan bu zorbalığı kınarken, Ağrı'da görev yapan kadın öğretmenler arasında da korku başladı.

Ağrı'da tedirgin olduklarını belirten kadın öğretmenler, ?Başka kentlerde bulunan yakınlarımız endişeli. Özellikle bekar olan kadın meslektaşlarımız evlerinde tedirginlik içinde? diye konuştu.

Meslektaşları E.B.'ye yapılan saldırıyı öğrenen Eğitim- Sen üyesi 100 kadar öğretmen, Ağrı Öğretmenevi önüne kadar yürüyerek ?kınıyoruz, lanetliyoruz' başlıklı basın açıklaması yaptı. Bu açıklamada, ?Geçtiğimiz günlerde kentimize bir öğretmen arkadaşımız insanlıktan çıkmış zorba kişilerce cinsel şiddete uğratılmıştır? ifadesi, E.B.'nin tecavüze uğradığı şeklinde yorumlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber