Demir Yollarında Örnek Becayiş Uygulaması

Kamu personelinin en önemli sıkıntısı yer değiştirmedir. Ve ne yazıkki hali hazırdaki mevzutamızında, bir kaç kurum dışında yer değiştirme işlemlerinin bir standardı bulunmamaktadır. Bu nedenle de, kamu personeli olarak çalışanlar kendi sorunlarını kendileri çözmeye çalışmakta ve becayişe yönelmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2008 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net iki yıl kadar önce, ziyaretçilerinden gelen öneriler doğrultusunda becayis.memurlar.net servisini açtı. Bu servisi kullanarak yer değiştiren çok sayıda ziyaretçimiz oldu. Ancak, bazı kamu kurumları uygun becayiş adayı bulan kamu personeline dahi zorluk çıkardı.

Memurlar.netin becayiş servisi üyelik yoluyla devam ederken, TCDD güzel bir uygulamayı yürürlüğe koydu.

Genel müdürlük, personel yönetmeliğinin 74. maddesinin yayımlayarak becayiş yoluyla yer değiştirmek isteyen personelinin başvurularını internet ortamından almaya başladı. TC Kimlik numarasının girilmesinin zorunlu olduğu uygulamada, başvurular onaylandıktan sonra listelerde grülecektir.

Becayiş, aynı kurumdaki ve aynı unvandaki kişilerin yer değiştirmesi olduğu için benzer uygulamaların diğer kamu kurumlarınca da özellikle de Milli Eğitim Bakanlığınca hayata konulmasını bekliyoruz.

TCDD'nin ilgili sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber