Üniversite daire başkanı ve hukuk müşavirlerine makam tazminat şansı

Haber Giriş : 04 Nisan 2008 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Devlet Personel Başkan Yardımcısı Şaban Talaş, üniversite rektörlükleri emrinde görev yapan daire başkanları, genel sekreter yardımcısı ve hukuk müşavirlerine makam tazminatı ödenmesi konusunun Kamu Personel Kanun Taslağı içerisine alınabileceğini açıkladı.

- Devlet Personel Başkan Yardımcısı Şaban Talaş, Türk Eğitim-Sen'in üniversite rektörlükleri emrinde görev yapan daire başkanları, genel sekreter yardımcısı ve hukuk müşavirlerine makam tazminatı ödenmesine ilişkin talebine olumlu yanıt verdi.

Devlet Personel Başkan Yardımcısı Talaş, Türk Eğitim-Sen'e gönderdiği yazıda kamu personel rejiminde görülen aksaklıkların ve eksikliklerin giderilmesi, kamu hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yerine getirilmesi için kamu personel rejiminde köklü bir değişikliğe gidileceğini anlattı. Talaş, Kamu Personel Kanun Taslağı çalışmalarında ücret sisteminin sadeleştirilmesi, kamu personelinin mali ve özlük haklarındaki adaletsizlik, performansa dayalı ücret sistemine geçilmesi ile mevcut statü sayısının azaltılması gibi çalışmalar olduğunu bildirdi. Bazı kurum personeline ek ödene getirilmesinin de düşünüldüğünü kaydeden Talaş, bu durumun reformun gecikmesine neden olabileceğine işaret edildi. Talaş, ?mezkur talebin konuya ilişkin olarak yapılabilecek genel düzenlemeler sırasında dikkate alınmasının uygun olacağı mütalaa edilmektedir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber