El bombalarını uzman çavuş temin etmiş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Nisan 2008 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA)

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde, 5 gün önce ele geçirilen iki el bombası ve 70 mermiyle ilgili soruşturma sonunda, el bombalarını Biga İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli uzman çavuş P.G.'nin temin ettiği ileri sürüldü. Olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 11'e yükseldi.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin derinleştirerek sürdürdüğü el bombası soruşturması sonucunda gözaltına alınanların sayısı 4'ten 11'e yükseldi.

Polis, ilk etapta elindeki poşetten 2 el bombası ile 70 mermi çıkan S.D. ve olayla ilgisi bulunduğu belirlenen Ö.Ü., A.B. ve T.Ö'yü gözaltına almıştı. Devam eden soruşturma kapsamında el bombalarını temin ettiği iddia edilen Biga İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli uzman çavuş P.G.'nin yanı sıra İ.D., V.A., S.Ç., T.K., F.B. ve H.Ö. de gözaltına alındı. Gözaltındaki 11 kişinin sorgulamaları tamamlandıktan sonra, ?Çıkar ve menfaat elde etmek için organize suç örgütü kurmak ve bu örgüte üye olmak' suçundan Biga Adliyesi'ne sevk edilecekleri öğrenildi.

Biga'da, 31 Mart günü öğle saatlerinde polisin şüpheli kişiler üzerinde yaptığı kimlik sorgusu sırasında, elindeki poşeti göstermek istemeyip bir arkadaşının iş yerine bırakarak kaçan 31 yaşındaki S.D., bir süre sonra polis tarafından yakalanmıştı. Polis, S.D.'nin ifadesi doğrultusunda Ö.Ü.'ye ait işyerinde ele geçirdiği poşette, seri numaraları kazınmış 2 el bombası ile 9 milimetre çapında 70 tabanca mermisi bulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber