Komiser adayları web'de isyan etti

Haber Giriş : 11 Ekim 2004 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün üniversite mezunları polisler arasında, eylül ayında açtığı komiserlik sınavlarında soruların çalındığı iddiaları Emniyet camiasını karıştırdı.

Polislerin kendi aralarında iletişim sağladığı polNet adlı internet sitesinde sicil numaralarını açık açık yazan polis memurları iddialarını dile getirip, sınavın iptalini istediler.

GEÇ AÇIKLANDI

2001'deki sınavda 52 olan taban puanın bu yıl 75'e çıkması ve özellikle Günedoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde sınava giren polis memurlarının çok yüksek puanlar alması, iddiaları beraberinde getirdi. Polis memurlarının bir diğer iddiları ise, sınav sonuçlarının geç açıklanması ve sınavın ÖSYM değil de Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılmasından dolayı, soruların dışarı sızdırılması oldu. PolNet'te polis memurları tarafından ortaya atılan iddialar ise şöyle:

Selahattin Özbek(Sivas) Bir ilde toplu kopya çekmek suretiyle aynı sınıftan 100 kişi 95 almış. Bu nedenle sonuçlar açıklanmamış. Ne derece doğru bilmiyorum. Bu bilgi gece arkadaşlara ulaşmış.

Zafer Anadol (Adana) Taban puan 75 kazananların yüzde 80'i, Güneydoğu'dan. 2000 yılında komiserlik sınavından 70 alan arkadaşım ilk 80'e girdi. Üstelik sorular, şimdikinden çok kolaydı. Hakkıyla kazanana hayırlı olsun, haksız kazananan da hayrını görmesin.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber