Hademeydi yazı işleri müdürü oldu!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 06 Nisan 2008 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözyaşlarını tutamadı

ESKİŞEHİR, (DHA)

ESKİŞEHİR'de bir okulda hademe olarak işe başlayan Tekin Canbaz önce liseyi daha sonra da üniversiteyi bitirdi. Canbaz, Bilecik'in Pazaryeri İlçesine Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü olarak atandı.

Eskişehir Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde memur olarak görev yapan evli 2 çocuk babası 43 yaşındaki Tekin Canbaz, Bilecik'in Pazaryeri ilçe Kaymakamlığı'na Yazı İşleri Müdürü olarak atandı. Liseyi yarıda bırakan Tekin Canbaz 1987 yılında Hürriyet İlköğretim Okulu'nda hademe olarak işe başladı. 3 yıl sonra yardımcı hizmetli kadrosunda Eskişehir Valiliği'nde odacı olarak görevlendirilen Tekin Canbaz, 1992 yılında liseyi dışarıdan bitirdi. 1994 yılında kendisine memur kadrosu verilen Canbaz 2001 yılında da Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

Halen Eskişehir Saha Komiserleri Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Tekin Canbaz, 17 Şubat 2008 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nın açtığı görevde yükselme sınavında başarılı oldu ve Bilecik'in Pazaryeri ilçe Kaymakamlığı'na Yazıişleri Müdürü olarak atandı.

Pazaryeri ilçesine yazı işleri müdürü olarak atanan Tekin Canbaz için Valilik binasındaki İl Genel Meclisi Salonu'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali yardımcıları Ekrem Erdoğan, Nurettin Yücel, çalışma arkadaşları ile basın mensupları katıldı. Tekin Canbaz yaptığı veda konuşmasında zaman zaman duyulu anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı. Canbaz, "1980 yılında siyasi olaylar ve maddi sıkıntı nedeniyle okuyamadım. Öğrenimimi dışarıdan tamamlayarak bu seviyeye geldim. Artık çocuklarımın eğitimi için uğraşacağım. Okumanın yaşı yok. İnsan okumak istedikten sonra kendi zamanını ve imkanını kendisi yaratır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber