Dünyanın en zekileri arasında iki Antepli

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2008 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri Ece Çakıcı ve Barış Ersoy, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 35 ülkeden yüz binlerce öğrenci arasında seçerek 45 kişiye verdiği bursu almaya hak kazandı.

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) öğrencileri Ece Çakıcı ve Barış Ersoy, 'dünyanın en zeki 45 öğrencisi' arasına girerek ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen Benjamin Franklin Transatlantik Burs Programı'na katılmayı hak etti.

Bakanlığın 35 Avrupa ve Asya ülkesinden yüz binlerce öğrenci arasından seçtiği öğrenciler arasında Ece Çakıcı ve Barış Ersoy da yer aldı. Okulda düzenlenen törende ABD Adana Konsolosu Eric Green, 2 öğrenciyi ellerini havaya kaldırarak konuklara tanıttı. Green, "İşte dünyanın en zeki 45 öğrencisinden ikisi. Benjamin Franklin bursu dünyada sadece 45 öğrenciye veriliyor. Bu çocuklarımız dünyanın burs kriterlerine uyan en zeki çocuklarıdır. Öğrencileri, ailelerini ve okul yönetimini kutluyorum" dedi. Çakır ve Ersoy, mülakatlarda üst düzey İngilizce bilgisi, uluslararası ilişkilere yönelik liderlik potansiyeli, sosyal konulara ve ders dışı etkinliklere ilgi ve gelişmiş özgüven koşullarını taşıdıkları için dünyanın en zeki 45 öğrencisi arasına girmeyi başardı.

BEYİN GÖÇÜNE ÜZÜLÜYORUM

Diplomat olmak isteyen 11.sınıf öğrencisi Ece Çakıcı, "Kazandığıma hâlâ inanamıyorum. Açıkçası adı çok bilinen kolejlerde okuyan öğrencilerin arasından sıyrılabileceğim aklıma gelmemişti. Burs yurt dışında eğitim görme imkanı sağlıyor ama ben ülkeme geri döneceğim. Çünkü ülkemizdeki beyin göçü en üzüldüğüm konulardan biri. Bu konuda başarılı gençler olarak bilinçli olmalıyız" dedi. Barış Ersoy ise "Bu gurur okulumuz, Gaziantep ve Türkiye'nindir" dedi. Çakıcı ile Ersoy, bu bursu alan ilk Türk öğrenciler oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber