İşten ayrılan sigortalı 90 gün sağlık hizmetinden yararlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, işten ayrılan sigortalıların sağlık hizmetlerinden yararlanma süresi, 10 günden 90 güne çıkartıldı.

Genel Kurulda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarının 2. bölümünün görüşülmesine devam edildi.

Görüşmelerine geçen hafta başlanan 42. madde üzerinde AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve arkadaşları tarafından değişiklik önergesi verildi. Kabul edilen önergeye göre, 18 yaşını doldurmayanlar, tıbben başkasına muhtaç olanlar, acil haller, iş kazası ve meslek hastalığı halleri, bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalıklar, koruyucu sağlık hizmetleri ve analık halleri dışında, sağlık hizmetlerinden yararlanmak için son 1 yıl içinde toplam 90 gün genel sağlık sigortası primi ödeme şartı aranacak.

BAĞ-KUR ve Türkiye'de ikamet eden ve başka bir ülke mevzuatı kapsamında olmayan yabancı ülke vatandaşlarında bu süre 60 gün olacak.

İşten ayrılan sigortalı ve yakınlarının sağlık hizmetlerinden yararlanma süresi, 10 günden 90 güne çıkartıldı. SSK'lılar, zorunlu sigortalılıkları sona erdiği tarihten itibaren 90 gün süreyle genel sağlık sigortasından yararlanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber