Ambulansta sağlık görevlisi olmayınca...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2008 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen koşu için parkurda bekletilen ambulansta sağlık görevlisi olmadığı anlaşılınca, baygınlık geçiren çocuklara ilk yardımı, arkadaşları ve öğretmenleri yapmak zorunda kaldı.

İlçe Emniyet ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ?Polis Koşusu?, Serap Aktaş Koşuyolu'nda yapıldı.

İlköğretim okulları ve liselerden yaklaşık bin öğrencinin katıldığı koşuda, bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Okul yöneticilerinin parkurda hazır bekletilen ambulanstan yardım talepleri, araçta sağlık görevlisi bulunmaması üzerine sonuçsuz kaldı.

Koşuda baygınlık geçiren öğrencilere kendi yöntemleri ile müdahalede bulunmak zorunda kalan arkadaşları ve öğretmenleri olaya tepki gösterdi. Durumu diğer öğrencilere göre daha ciddi olan Cengiz Topel İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Osman Ulusal, Ceyhan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ulusal'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Cumali Kurmuş, ambulansta sağlık ekibinin bulunmamasını ?iş yoğunluğuna? bağladı.

Kurmuş, bu tip organizasyonlarda mutlaka bir ambulans bulundurduklarını belirterek, şöyle dedi:

?Ancak bu ambulans genelde 'nakil aracı' olarak kullanılıyor. Küçük çaptaki yaralanmalarda yaralının hastaneye sevk edilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Ancak bugünkü organizasyonda ambulansta bir hemşire de bulunabilirdi. Hemşire bulunmamasının nedeni iş yoğunluğundan kaynaklanabilir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber