Üç Öymen üç adaya destek veriyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Nisan 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Kurultayı'nda çekişen üç aday partiyi olduğu kadar Öymen Ailesi'ni de böldü. Onur Öymen Deniz Baykal'ı, Altan Öymen işadamı Umut Oran'ı, yeğen Örsan Öymen de Haluk Koç'u destekliyor

CHP'nin kurultayı akrabaları da böldü. Öymen Ailesi'nin üç ferdi, üç ayrı adayı destekliyor. 15 gün sonra 32. Olağan Kurultayı'nı yapacak CHP'de, Deniz Baykal'ın karşısında sürpriz bir şekilde adaylığını açıklayan Umut Oran ile Samsun Millevtekili Haluk Koç yarışacak. Üç ismin aday olduğu kurultayda, Öymen Ailesi'nin üç ferdi tercihini de üç ayrı adaya yaptı. 26-27 Nisan tarihinde yapılacak kurultayda, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen Genel Başkanı Deniz Baykal'ı, Onur Öymen'le amca çocuğu olan Gazeteci-Yazar Altan Öymen tekstilci işadamı Umut Oran'ı, Altan Öymen'in yeğeni PM Üyesi Örsan Öymen de Haluk Koç'u destekliyor.

ALTAN ÖYMEN'İN OYU YOK

Prof. Dr. Süheyl Batum'u ikna edemeyince, Eşref Erdem'in adayı olarak ortaya çıkan işadamı Umut Oran'ı destekleyen Altan Öymen, kurultayda oy kullanamayacak. 26 Haziran 1999'da 10. Olağanüstü Kurultay'da genel başkan seçilen ve genel başkanlığı 15 ay süren Altan Öymen'in, İstanbul'un 140 kişiden oluşan degele listesinde olmadığı için oyu da bulunmuyor.

ONUR VE ÖRSAN DOĞAL DELEGE

Gaziantep, Uşak, Eskişehir ve Çanakkale illerinin kongreleri kurultay sonrasına kaldığı için 1212 delegeyle kurultaya giden CHP'de, milletvekilleri, PM üyeleri ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri doğal delege olarak oy kullanabiliyor. Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen Bursa'dan milletvekili, Örsan Öymen de PM üyesi olduğu için kurultayda doğal delege olarak oy kullanabilecek.

GENÇ ÖYMEN'İN OYU KOÇ'A

Öymen ailesi fertleri arasında en genç olan Yeditepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Örsan Kunter Öymen, Samsun Milletvekili Haluk Koç'un adaylığını destekliyor.

Nebahat KOÇ / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber