Havalar ısındı, gelinlik satışları arttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2008 13:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Baharın yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde, yaz aylarında düğün yapmayı planlayan çiftlerin gelinlik satışlarını artırdığı bildirildi.

Bursa'da faaliyet gösteren bir moda evinin sahibi Yaşariye Doğan, ısmarlama gelinliklerin ancak 2-3 ay gibi bir sürede hazırlandığını belirterek, bu nedenle havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte gelinlik talebinde ciddi artış olduğunu söyledi.

Hazır satılan gelinlikler ile ısmarlama yaptırılan gelinlikler arasında fiyat açısından çok büyük bir uçurum olmadığını, bu nedenle genç kızların gelinliğin vücut ölçülerine göre dikilmesini istediğini dile getiren Doğan, ?Artık genç kızlar, başrolde oldukları düğün törenleri için daha orijinal gelinlikler istiyor. 2-3 ay, bazen daha fazla süre emek harcanan gelinlikler, gelin adayının istekleri doğrultusunda şekillendiriliyor? dedi.

Doğan, sipariş gelinlikleri, gelinin ve damadın boyu, ten renkleri, düğün töreninin yapılacağı mekana göre tasarladıklarını dile getirerek, ?Genç kızlarımızın özel giyeceği olan bir gelinlik hazırlanırken, her türlü detay düşünülüyor. Gelin adaylarının taleplerini dinliyor, kataloglara bakıyoruz. Saç ve göz renkleri, yüz, kemik yapısı gibi her türlü ayrıntıya yer veriyoruz? diye konuştu.

Tercih edilecek kumaş, gelinlikte bulunacak işleme, boncuk ve taşlar ile duvak, gelin çiçeği ve tacın, özelliklerine göre fiyatları yukarı çekebileceğine değinerek, ?(Hazır gelinliğin fiyatı şu, ısmarlamanın şu) gibi bir kıyaslamayı yapmak doğru olmaz. Genel anlamda aralarında çok büyük bir fark bulunmuyor. Ancak, özel kumaş, özel işleme ve değerli taşlar talep edilirse o zaman fiyat doğal olarak artar.?

?TÜRK KIZLARI BEYAZ GELİNLİKTEN VAZGEÇMİYOR?

Yaşariye Doğan, yurt dışında revaçta olan farklı renklerdeki gelinliklerin Türkiye'de fazla ilgi görmediğini söyledi.

Türkiye'de, ?Temizlik ve saflığı? sembolize eden beyaz gelinliğin hala tercih sebebi olduğunu dile getiren Doğan, ?Avrupa'da kırmızı, pembe gibi farklı renklerde gelinlikler ilgi görüyor ama bu Türkiye için geçerli değil. Türk kızları beyaz gelinlikten vazgeçmiyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber