Bakan Günay: Allah'tan korkun. Ben Devletin bakanıyım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2008 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kendisine makam aracı hediye edildiği yönündeki iddialarla ilgili, "Allah'tan korkun, ben devletin bakanıyım. Bakana araç hediye edilmez" dedi.

Bakan Günay, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının Swiss Otel'de düzenlediği toplantıda, kültür ve turizm yatırımları üzerine bir konuşma yaptı.

Günay, kendisine araç edildiği yönündeki haberleri değerlendirirken, Kültür ve Turizm Bakanlığının imkanları ve bütçesinin sınırlı bir bakanlık olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde bir programa katılmak üzere eşiyle birlikte yola çıktığını ve makam aracının bozulması sonucu yolda kaldıklarını anlatan Günay, "Hukuk Fakültesinin oraya gelince araç bozuldu ve yolda kaldı. Araçtan indim. Şoföre derhal plakayı çıkarmasını söyledim. Çünkü araç bana değil devlete ait.

Yoldan geçen bir taksiye bindim. Eşimle birlikte taksiyle Mamak Belediyesinin Konservatuvar Binası'ndaki tiyatroya gittim. Daha önce bir araç daha vardı o da zaten takla atmıştı."

Bu olayın ardından, şu anda kullandığı aracı, TÜRSAB'ın kendisine hediye ettiği yönünde iddiaların ortaya atıldığını ve konunun bugün bir gazeteci tarafından telefonda sorulduğunu ifade eden Günay, TÜRSAB'ın turizm amaçlı bir kuruluş olduğunu söyledi.

Günay, Bakanlığa geçici süreyle kullanılmak üzere 3 aylığına, 5 aylığına sözleşme ile araç kiralandığını kaydetti.

Turizm bölgelerinde yeşilliğe zarar verildiği yönündeki haberlerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Günay, "Parayı veren ağacı keser. Böyle bir şey olmaz arkadaşlar. Parayı veren ağacı kesemez. Ancak bazen basında yatırımı engelleyici bir bakış açısı da var" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber