Organik değil parfümlü gıdalar: Müşteriyi kokuyla tavlıyorlar

Yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren birçok işletme, ürünlerinin cazibesini artırmak ve organik algısı oluşturmak için 'gıda parfümü' kullanıyor. Tamamen sentetik üretilen bu parfümler birçok hastalığa neden oluyor. Parfüm çeşitleri arasında; Çanakkale domatesi kokusu, ekmek kokusu, kahve kokusu, hatta ızgara kokusu bile bulunuyor.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 29 Temmuz 2023 08:20, Son Güncelleme : 29 Temmuz 2023 06:58
Organik değil parfümlü gıdalar: Müşteriyi kokuyla tavlıyorlar

Son dönemde parfüm esansı üreten fabrikalarda hummalı bir çalışma var. Birçok üretici, parfüm veya esans yerine gıda parfümü üretmeye başladı. Restoranlarda, pastanelerde, kafelerde hatta manavlarda bile kullanılan bu gıda parfümleri adeta zehir saçıyor. Organik diye aldığınız o domatesin kokusu aslında bir esans. Ya da restoranda getirilen sıcak ekmeğin kokusu orijinal değil.

Aynı şekilde makarnadaki fesleğen kokusu aslında gıda parfümü. İşletmeler bu tür ürünleri "iştahı artırması" ve "organik ürün kullanıyoruz" algısı oluşturmak için kullanıyor. Bu ürünler pasta, poğaça, simit gibi unlu mamullerde; limonata, kahve, çay gibi içecekler de bile kullanılıyor.

KAAN ZENGİNLİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber