Mesaiye panzerle giren belediye başkanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2008 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Panzerli mesai

İkilik ailesinden 5 kişinin öldürülmesiyle gündeme gelen Hazro'da kan davasından Belediye Başkanı da muzdarip. Hafta da 2 gün ilçeye gelebilen Başkan Hamit Ergin, 2 panzer eşliğinde makamına gidebiliyor.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesi Belediye Başkanı Hamit Ergin, yaşadığı kan davası nedeniyle ilçeye haftanın 2 günü polisin aldığı yoğun güvenlik tedbiri altında girebiliyor. Makam odasından çıkamayan Ergin, geceyi 3 aydır Hazro dışında geçiriyor. Ergin'i ilçedeyken makam arabasını 2 panzer sürekli izliyor. İkilik ailesinden 5 kişinin Tarsus'ta öldürüldüğünü hatırlatan Ergin, ?Kaçmak çözüm değil, Almanya'ya da gitseniz sizi buluyor? dedi.

7 AY HAZRO'YA GİREMEDİ

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olan ve İstanbul'da yaşayan Hamit Ergin 2004'teki mahalli seçimde aday olduğu doğum yeri Hazro'dan belediye başkanı seçilmesinin ardından ilçede göreve başladı. Ergin, çeşitli sorunlar yaşadıkları ?Dolan? ailesi ile 2005 yılında ilçe merkezinde çıkan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavgada yaralandı. Olaydan sonra kan davası nedeniyle 7 ay Hazro ilçesine gelemeyen Ergin, Diyarbakır Emniyeti'nin sağladığı koruma sayesinde haftanın 2 günü ilçeye gelerek, görev yapıyor.

Muhtemel saldırıya karşı Başkan Ergin'i taşıyan otomobile 2 zırlı polis aracı eşlik ederken, kendisiyle görüşmek isteyenler de üst aramasından geçirildikten sonra makama alınıyor. İlçeye 2 gün gelmesi nedeniyle vatandaşları ziyaret edemediğini ve sorunlarını yeterince öğrenemediğini söyleyen Ergin, ?Hizmetlerin aksamaması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyorum. Ancak dışarı çıkıp vatandaşların içerisine giremiyorum. Bu konuda Diyarbakır Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün büyük katkısı var? dedi.

KAÇMAK ÇÖZÜM OLMUYOR

Kan davasının sona ermesi için eski Diyarbakır Valisi Efkan Ala'nın büyük çabası olduğunu ancak bir sonuç alınamadığını belirten Ergin, ?Kan davaları sadece 2 ailesinde kalmıyor. Durumdan fayda sağlayan aileler var. Kışkırtıcılık yapanlar var. Üç yıldır bir gece Hazro'da kalamadım. Sürekli tedirgin haldeyiz. Kimse böyle yaşamak istemez. Bu sorundan kaçıp kurtulamazsınız. İstanbul'da hatta Avrupa'da işlenen kan davası cinayetleri var? dedi.

Bedelini ilçe ödüyor

Kan davalarının yörede büyük sorun teşkil ettiğini belirten Hazro Kaymakamı Ahmet Özyiğit, ilçenin çok sorunu oluduğunu Ergin'in kan davası nedeniyle hizmet yapamadığını belirtti. Özyiğit ?İyi hizmet için Başkan'ın sürekli ilçede bulunması gerekiyor. Ama elinden geleni yapıyor. Sonuçta görevini de aksatmamaya çalışıyor? dedi.

Gece ilçede kalamıyor

Hazro Belediye Başkanı Hamit Ergin, yaklaşık 3 yıl önce yaşanan ve bir kişinin öldüğü olayın ardından ortaya çıkan kan davası yüzünden büyük huzursuzluk yaşadıklarını ve ilçede gece kalamadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber